Αναγνωρίζονται 90 ιαματικές πηγές!

Ενενήντα ιαματικές πηγές σε όλη τη χώρα θα αναγνωριστούν έως το τέλος του έτους από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Οπως έκανε χθες γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά μετά τη διήμερη περιοδεία της στον νομό Πέλλας, έχει συσταθεί αρμόδια επιτροπή που έχει ήδη αναγνωρίσει περίπου 50 πηγές, ενώ υπολείπονται άλλες 40 με πλήρη φάκελο. Η κυρία Κουντουρά στο πλαίσιο της περιοδείας της συναντήθηκε με τη διοίκηση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, ενώ επισκέφθηκε και τα Λουτρά Πόζαρ.

«Σε νόμο που ψηφίστηκε προ ημερών φέραμε τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις, που λύνουν οριστικά χρονίζοντα ζητήματα για την αναγνώριση των ιαματικών πηγών, καθώς προσδιορίζονται οι ευεργετικές ιδιότητές τους, ενώ διευκολύνονται αλλαγές στην κατεύθυνση απλοποίησης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, που ήταν δύσκολη, καθώς τα ιαματικά νερά χαρακτηρίζονταν απόβλητα από τη νομοθεσία, βρίσκονταν δηλαδή στην πιο αυστηρή κατηγορία, αντίστοιχη με τις βιομηχανίες» σημείωσε η κυρία Κουντουρά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα