Βουλή των Εφήβων: Μαστίγωσαν (άγρια) τον Φίλη

Οι 17αρηδες τα έψαλαν στον υπουργό Παιδείας για τα Αρχαία Ελληνικά,τα θρησκευτικά και τις παρελάσεις

Τον δάσκαλό του φαίνεται ότι βρήκε στο πρόσωπο των 300 17άρηδων που συμμετείχαν χθες στην 21η Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος από την υπουργοποίησή του, τον Οκτώβριο του 2015, έχει ουκ ολίγες φορές ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τις ακραίες και εμμονικές απόψεις του. Οι έφηβοι βουλευτές άσκησαν κριτική που θα ζήλευαν ακόμα και οι πλέον ορκισμένοι πολέμιοι των επιλογών Φίλη για το μέλλον της πολύπαθης Παιδείας, αφήνοντας τον ίδιο εμβρόντητο, να χάνει τα λόγια του και να ψάχνει… έξοδο προκειμένου να αποφύγει τις εύστοχες παρατηρήσεις τους.

Το γαϊτανάκι των αμήχανων στιγμών που βίωσε ο υπουργός στην αίθουσα της Ολομέλειας άνοιξε ο έφηβος βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Μπακάλης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Φίλη για εμμονή στην περικοπή της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών. «Δεν είναι λογικό στην α’ γυμνασίου να διδάσκονται περισσότερα Αρχαία απ’ ό,τι Νέα Ελληνικά» ψέλλισε ο υπουργός, με τον νεαρό να δευτερολογεί σε αυστηρό ύφος. «Οπως ένα φυτό δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τις ρίζες του, έτσι και τα Νέα Ελληνικά δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τα Αρχαία» σημείωσε συγκεκριμένα ο έφηβος βουλευτής, καταχειροκροτούμενος από τους συναδέλφους του! Από την πλευρά του, ο κ. Φίλης αρκέστηκε στο να συμβουλεύσει τους νέους να μην αντιμετωπίζουν το θέμα των Αρχαίων από… ιδεολογική σκοπιά!

Αυτό, όμως, δεν ήταν το μοναδικό ατόπημα στο οποίο υπέπεσε ο υπουργός κατά το χθεσινό προσωπικό βατερλό του. Ειδικότερα, όπως τόνισε, στα πλάνα του επιτελείου του είναι η δημιουργία ενός σχολείου «ουδετερόθρησκου» (!) και όχι «κατηχητικού», που όμως θα δίνει πληροφορίες κυρίως για την επικρατούσα ορθόδοξη πίστη. «Aλλά, όταν δίπλα σας κάθεται ένας μαθητής με γονείς μουσουλμάνους, δεν θα θέλατε να γνωρίσετε σε τι πιστεύει;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας στον έφηβο βουλευτή Αρκαδίας Φώτη Μουρούτσο. Ασχολίαστη, βέβαια, δεν θα μπορούσε να αφήσει και την έτερη… εμμονή του, αυτήν της κατάργησης των μαθητικών παρελάσεων.

Αμηχανία

Ο κ. Φίλης, σε μια προσπάθεια να τις καταστήσει αντιπαθητικές (;) στα μάτια των νεαρών βουλευτών, επεσήμανε ότι αυτές καθιερώθηκαν επί δικτατορίας Μεταξά το 1937. «Σημασία έχει να μαθαίνουμε την ουσία, να γίνονται γιορτές για τις εθνικές επετείους, όχι μαθητικές παρελάσεις με βηματισμό στρατιωτικών αγημάτων» πρόσθεσε.

Ιδιαίτερη αμηχανία προκάλεσε στον κ. Φίλη, όμως, και η τοποθέτηση της μαθήτριας – εφήβου βουλευτού με ειδικές ανάγκες Μαρίας Πλιούρα, η οποία κατηγόρησε την Πολιτεία για συστηματική παραμέληση της ειδικής αγωγής που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αισθήματος αποκλεισμού στους συμμαθητές της. Ο κ. Φίλης αρκέστηκε στο να εκφράσει «κ μέρους της Πολιτείας την αυτοκριτική, αλλά και την ντροπή που αισθάνεται.

Τσίπρας και Κανέλλη περιζήτητοι για μια selfie

«Μάχη» για μια selfie με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δόθηκε χθες με την ολοκλήρωση των εργασιών της Βουλής των Εφήβων. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ευδιάθετος και χαμογελαστός, ενώ, παρά τη… μεγάλη ζήτηση που είχε για μια φωτογραφία με τους νεαρούς βουλευτές, δεν αρνήθηκε να ποζάρει σε κανέναν εξ αυτών, δείχνοντας μάλιστα να το διασκεδάζει όσο και τα παιδιά!

Για αρκετή ώρα ο πρωθυπουργός -που σίγουρα το τελευταίο διάστημα δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιας κλίμακας εκδηλώσεις αγάπης- πόζαρε δίπλα στους 17άρηδες, ενώ για αρκετή ώρα συζήτησε μαζί τους σε «πηγαδάκια», απαντώντας στο σύνολο των ερωτήσεών τους. Και μπορεί η χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της νέας γενιάς να μην ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη για όλους (όπως για τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη που δέχτηκε τη σφοδρή κριτική τους), αλλά κάποιοι είχαν την τιμητική τους. Εκτός από τον πρωθυπουργό, λοιπόν, τα φλας των μαθητών τράβηξε και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα