Θρίλερ στη Σύμη με Τούρκους κομάντος!

Περιπολία των F-16 με την ημισέληνο, σε συναγερμό η Ελλάδα, που έστειλε πλοία
Το μυστήριο με τα δύο φουσκωτά που έπλεαν κοντά στα παράλια. Φόβοι ακόμα και για θερμό επεισόδιο
Είναι αυτοί που ήθελαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν;

Η Θέση μας: Πλούτος είναι οι άνθρωποι

Διαβάστε online την «δημοκρατία» , εδώ

Διαβάστε επίσης:

►Συγκλονιστική εξέλιξη για το «Noor One»!
Ο Γιαννουσάκης ζητεί να εξεταστούν οι μυστικές καταθέσεις του, στις οποίες καίει συγκατηγορούμενό του (που έπεσε στα «μαλακά») και μεγαλεφοπλιστή
Ηταν προστατευόμενος μάρτυρας και περίμενε ευνοϊκή μεταχείριση. Ωστόσο απασφάλισε ύστερα από τη βαριά απόφαση εναντίον του.

►Ρουκέτα Χρυσόγονου
Είναι δυνατόν άδεια TV σε πρωτοπαλίκαρα του Εσκομπάρ;
Τα λεφτά δεν είναι το μόνο κριτήριο, λέει ο ευρωβουλευτής

► «Κόφτης» στις διαγνωστικές εξετάσεις από σήμερα
Με υπουργική απόφαση βάζουν όριο στους ασφαλισμένους 

►Ακης: Αίτημα αποφυλάκισης
Επικαλείται την ηλικία του (77 ετών) και λόγους υγείας. Σήμερα η απόφαση του Εφετείου

►Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις

►Λιου: Μήνυμα για το χρέος
Ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ συνέδεσε την ελληνική κρίση με το τουρκικό πραξικόπημα

►Τέλος εποχής για τον Σάλλα!
Γιατί αποχώρησε από το τιμόνι της Πειραιώς. Το παιχνίδι των δανειστών με τις τράπεζες

►Θλίψη! 92.850 εκπαιδευτικοί κατέθεσαν αίτηση για διορισμό

►Ελιωσαν οι… πάγοι
Χαμόγελα χθες στην ωριαία συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ευάγγελου Μεϊμαράκη

Από τον
Ανδρέα Κούτρα

Θρίλερ με Τούρκους κομάντος στην περιοχή της Σύμης. Πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι η ομάδα των ειδικών δυνάμεων «Μπορντό Μπερελί» (25 έως 40 ανδρών), που αποπειράθηκε να συλλάβει ή να σκοτώσει τον Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα το βράδυ της εκδήλωσης του πραξικοπήματος και από τότε αγνοείται, ενδεχομένως επιχείρησε να περάσει σε ελληνικό έδαφος, κάτι που προκάλεσε συναγερμό στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Τις πληροφορίες αυτές και τον κίνδυνο εμπλοκής της Ελλάδας στον εσωτερικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία επέτεινε η κίνηση δύο φουσκωτών σκαφών προερχόμενων από τη Μαρμαρίδα, που προσέγγισαν χθες το μεσημέρι τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή της Σύμης.

Οπως αναφέρθηκε, τελικά αυτά τα δύο σκάφη μετέφεραν μετανάστες και η πορεία τους ανακόπηκε από την τουρκική ακτοφυλακή πριν περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Θα ήταν παράδοξο, όπως αναφέρουν πηγές του Πενταγώνου, να κάνουν μια τέτοια κίνηση μέρα μεσημέρι κομάντος εκπαιδευμένοι στον ανορθόδοξο πόλεμο. Οι φόβοι, ωστόσο, εξακολουθούν και υπάρχουν όσο δεν εντοπίζονται οι συγκεκριμένοι Τούρκοι κομάντος, που φέρεται ότι κατέχουν και δύο ελικόπτερα Blackhawk.

Υπάρχει δε ο κίνδυνος μήπως οι άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, που βρίσκονται υπό καταδίωξη, επιχειρήσουν να περάσουν σε ελληνική νησίδα κοντά στην περιοχή της Κω, η κυριαρχία της οποίας αμφισβητείται από την Αγκυρα, με σκοπό να δημιουργήσουν διπλωματικό επεισόδιο. Ολα αυτά τα σενάρια εξετάζονται και οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουν αναπτύξει περαιτέρω μονάδες στην περιοχή απέναντι από τη Μαρμαρίδα.

Συγκεκριμένα, δύο πλοία, η ΤΠΚ «Βότσης» και η κανονιοφόρος «Ναυμάχος» επιτηρούν από θαλάσσης τα σύνορα. Στα πλοία επιβαίνουν και ομάδες πεζοναυτών. Από αέρος, δύο ελικόπτερα Super Puma με θερμικές κάμερες σαρώνουν την περιοχή. Το ίδιο κάνουν και τα ραντάρ του Στρατού. Οι μονάδες της Σύμης έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Την «κόκκινη ζώνη» συμπληρώνουν σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ και από την πλευρά της Τουρκίας βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των «Μπορντό Μπερελί», που συμμετείχαν στο πραξικόπημα και επιτέθηκαν στη φρουρά του Ερντογάν με στόχο να τον συλλάβουν.
Σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής επιτηρούν συνεχώς στην περιοχή της Σύμης, ενώ ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-16 απογειώνονταν κατά διαστήματα χθες από τη βάση του Ντάλαμαν, σε μια προσπάθεια να συνδράμει τις επίγειες δυνάμεις να «ξετρυπώσουν» τους αγνοούμενους Τούρκους κομάντος. Οι φήμες, πάντως, πως τα τουρκικά F-16 πέταξαν στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης εντός του εναέριου χώρου διαψεύστηκαν επισήμως.

Μπουρλότο από το «κόμμα Σαδίκ»

Πρόκληση άνευ προηγουμένου από το «κόμμα του Σαδίκ» και τους γνωστούς αγνώστους της μειονότητας στη Θράκη, που παίρνουν γραμμή από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή. Μέσω μιας ανακοίνωσης-μανιφέστου στην τουρκική γλώσσα καλούν τους μουσουλμάνους της περιοχής να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν στις 24 Ιουλίου, ανήμερα της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα μετά τον Αττίλα Ι.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια έρχεται σε συνέχεια της ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον σύνδεσμο οπαδών της Γαλατασαράι στην Ελλάδα (αν και προσπάθησε στη συνέχεια να τα μαζέψει) για γενικό ξεσηκωμό των μουσουλμάνων της Θράκης και συνιστά μείζον θέμα, ιδίως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι γίνεται προσπάθεια στήριξης του Ταγίπ Ερντογάν και ταυτόχρονα προώθησης των αξιώσεων των Τούρκων στη Θράκη, που εμμένουν να «βαπτίζουν» τη μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική» και να ζητούν ανεξάρτητο κράτος.

Η διαδήλωση προγραμματίζεται εδώ και περίπου έναν μήνα, αλλά τελευταίως και μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία πίσω απ’ αυτή την ενέργεια συντάσσονται ολοένα και περισσότερες υποκινούμενες από το προξενείο της Κομοτηνής «σκοτεινές δυνάμεις». Τη συγκέντρωση την είχε προαναγγείλει ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς, πρόεδρος του κόμματος DEB (το κόμμα ίδρυσε ο Σαδίκ), που έχει διασυνδέσεις με τους Γκρίζους Λύκους στην Τουρκία, λέγοντας: «Να πάρουμε στα χέρια μας τη σημαία, να κάνουμε μια πορεία με αίτημα την απόδοση των δικαιωμάτων μας από τα γραφεία μας μέχρι τα νεκροταφεία».

Για τον… ξεσηκωμό εξέδωσαν και μια ανακοίνωση, στην οποία τίθενται όλες οι τουρκικές αξιώσεις, από τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία της Θράκης και την αναγνώριση των «ψευδομουφτήδων» μέχρι την απόδοση των μειονοτικών Βακουφιών και την αυτονόμηση με κρατική υπόσταση. Οι περίεργες αυτές κινήσεις στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη συνδέονται και με την περίφημη δίκη της Αλεξανδρούπολης για τους οκτώ συλληφθέντες Τούρκους στρατιωτικούς, αφού στο δικαστήριο εθεάθησαν «διπλωμάτες» του προξενείου που τους αποδοκίμαζαν και φώναζαν συνθήματα υπέρ της έκδοσής τους στην Τουρκία.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει προβληματισμό στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές, που επιχειρούν διακριτικά να απομονώσουν τα εξτρεμιστικά στοιχεία, όπου αυτό είναι δυνατό. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να γίνει πιο έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή τις επόμενες ημέρες.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα