Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Η ομοσπονδία που συζητείται μεταξύ του Αναστασιάδη και του Ακιντζί ποιους θα ενώσει;

Κάθε απόπειρα βίαιης ανατροπής μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβερνήσεως είναι καταδικαστέα. Ομως τα γεγονότα στην Τουρκία πρέπει να μας προβληματίσουν ευρύτερα, δεδομένης της μόνιμης τουρκικής επιθετικότητας. Ο Ερντογάν εγκαθιδρύει ένα ισλαμοφασίζον καθεστώς, για το οποίο ήδη οι Ευρωπαίοι επίτροποι και οι υπουργοί Εξωτερικών ισχυρών χωρών εξέφρασαν την ανησυχία τους.

Συμφωνώ ότι οι κεμαλικοί στρατιωτικοί, που οργάνωσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, είναι επικίνδυνοι για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Θυμόμαστε το αποκαλυφθέν σχέδιο «Βαριοπούλα», το οποίο προέβλεπε στρατιωτικό πραξικόπημα σε συνδυασμό με επίθεση σε ελληνικό νησί. Ομως και ο Ερντογάν δεν είναι τόσο ειρηνιστής και ακίνδυνος όσο θέλουν να τον παρουσιάσουν οι εν Ελλάδι θαυμαστές του. Αυτός μέχρι πρότινος είχε στενές σχέσεις με τους τζιχαντιστές της Συρίας και του Ιράκ, αυτός μας δημιούργησε τις ογκώδεις μεταναστευτικές ροές, αυτός στέλνει κατά καιρούς υπουργούς του στην ελληνική Θράκη για να εκφράσουν αποσχιστικά και ανθελληνικά αιτήματα.

Το πραξικόπημα θα ήταν εκτροπή. Αλλά και αυτά που διαδραματίζονται μπροστά στις κάμερες με την εκδίκηση των ισλαμιστών, με αποκεφαλισμούς και βασανιστήρια, αποτελούν ντροπή. Ενώπιον της εκτροπής και της ντροπής η ελληνική αντίδραση πρέπει να είναι η αποτροπή. Να κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχει καλός και κακός τουρκικός εθνικισμός. Η Τουρκία, παρά την εναλλαγή κυβερνήσεων, έχει μία σταθερή διεκδικητική γραμμή. Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρό της. Οποιοι κι αν κυβερνούν στην Αγκυρα, οι διεκδικήσεις μένουν σταθερές.

Με ενοχλεί ως Ελληνα ότι σε ελληνικό έδαφος, στο δικαστήριο της Αλεξανδρουπόλεως, ακούστηκαν απειλές από Τούρκο αξιωματούχο προς τους οκτώ συμπατριώτες του που ζητούν άσυλο. Με ανησυχεί ως Ελληνα ότι ο Ερντογάν θα εφαρμόσει ακόμη πιο φανατικά την ιδεολογία του νέου οθωμανισμού, όπως αυτή αποκρυσταλλώνεται με τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Με θορυβεί ως Ελληνα η είδηση ότι η ισλαμική ιδεολογία του Ερντογάν επηρεάζει και τους Τουρκοκυπρίους. Με ποιον λαό καλούνται να συνυπάρξουν οι Ελληνες της Κύπρου; Η διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία που συζητείται μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί ποιους θα ενώσει; Τους Ορθοδόξους Ελληνες της Κύπρου με τους εκκολαπτόμενους ισλαμιστές των Κατεχομένων, οι οποίοι ακολουθούν τον ισλαμισμό του Ερντογάν;

Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ μάς προειδοποιεί για την ισλαμοποίηση των Τουρκοκυπρίων: «Και μαζί με την Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα αυτό συμβαίνει και στη δική μου χώρα… Φτάσαμε στο πρωί με προσκλητήρια για προσευχή στη Λευκωσία. Με ρυθμικές επαναλήψεις της λέξης Αλλάχ… Ούτε και οι διαμένοντες εδώ κοιμούνται. Είναι και οι διαμένοντες εδώ έτοιμοι να ξεχυθούν στους δρόμους, να κόψουν κεφάλια»!

Ας μελετήσουμε ξανά τα σχέδια λύσης του Κυπριακού. Πόσο ασφαλείς θα είναι οι Ελληνοκύπριοι σε μια ισλαμοποιημένη Κύπρο;

Κωνσταντίνος Χολέβας

*Πολιτικός επιστήμων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα