Αεροδρόμιο- «στολίδι» με έξοδα του Δήμου Πάρου

Ο Τσίπρας σπεύδει στο νησί για να κόψει την κορδέλα σε έργο που η Πολιτεία εγκατέλειψε

Αφού το Ελληνικό Δημόσιο δήλωσε αδυναμία να ολοκληρώσει το νέο αεροδρόμιο της Πάρου και το έργο αποπερατώθηκε χάρη στην κινητοποίηση του δήμου του νησιού, τώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σπεύδουν την προσεχή Παρασκευή στα επίσημα εγκαίνια του έργου για να φωτογραφηθούν στην κοπή της κορδέλας! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου αποτελεί μοναδική περίπτωση success story της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων του νησιού. Το Ελληνικό Δημόσιο κατασκεύασε τον νέο διάδρομο προσαπογειώσεων και μερικά ακόμα τμήματα του έργου την περίοδο 2012-2015, αλλά στη συνέχεια… σήκωσε τα χέρια ψηλά, αφήνοντας τον καινούργιο αερολιμένα στην τύχη του! Τότε, την κατάσταση πήρε στα χέρια του ο Δήμος Πάρου, που δημιούργησε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ) και συντόνισε την εξεύρεση πόρων για την αποπεράτωση του έργου, κατορθώνοντας αυτό που το Ελληνικό Δημόσιο δήλωσε ότι αδυνατεί να φέρει σε πέρας.

Ο Δήμος Πάρου, υπό τον συντονισμό του δημάρχου Μάρκου Κωβαίου, συγκέντρωσε χρήματα από τοπικούς φορείς του τουρισμού, πολίτες και φίλους του νησιού, όσο και από χορηγούς, με μεγαλύτερο την Olympic Air, η οποία διέθεσε 1.800.000 ευρώ για την πρώτη φάση κατασκευής του αεροσταθμού επιβατών και της υποδομής του νέου αερολιμένα, ενώ παράλληλα ανέλαβε το project management και τη συνολική επίβλεψη της προόδου των εργασιών κατασκευής, βάσει των σχεδίων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Εξάλλου, πολλοί ντόπιοι (ξυλουργοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.λπ.) προσέφεραν εργασία και υλικά, ώστε να γίνει πραγματικότητα το όνειρο για νέο αεροδρόμιο στο νησί.

Αυτή η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα κινητοποίηση επέτρεψε να προσγειωθεί χθες το πρώτο αεροπλάνο στο νέο αεροδρόμιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα