«Τέρατα» του Ισλάμ (και γυναίκες) ζουν ανάμεσά μας

Εκθεση-σοκ από τη Europol. 5.000 μαχητές του ISIS είναι έτοιμοι να χτυπήσουν στην Ευρώπη. Νέες απειλές για Λονδίνο, Ν. Υόρκη

Δεν κρύβεται πια. Η Ευρώπη πλήττεται καθημερινά από φρικιαστικές επιθέσεις με τη σφραγίδα του τζιχαντισμού και ο τρόμος επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, δίχως τέλος. Και μέλλει τα πράγματα να γίνουν ακόμη χειρότερα. Δυσοίωνη έκθεση-σοκ της Europol προειδοποιεί ότι χιλιάδες τζιχαντιστές ετοιμάζονται να δράσουν στη γηραιά ήπειρο, προετοιμάζοντας κι άλλες παρόμοιες επιθέσεις από «μεμονωμένα άτομα». Είναι οι 5.000 Ευρωπαίοι τζιχαντιστές που γυρίζουν στις χώρες προέλευσής τους από τη Συρία και το Ιράκ (το ένα τρίτο αυτών έχει επιστρέψει ήδη) και αποτελούν «υποψήφιους δράστες». Είναι και γυναίκες μαχήτριες, που επιδεικνύουν κιόλας «αρκετά επιτυχημένη δράση». Μόνο στη Ρωσία οι μυστικές υπηρεσίες έχουν στα χέρια τους μια λίστα με 220 πιθανούς καμικάζι αυτοκτονίας! Στο διαδίκτυο ανεβαίνουν απειλές, που αποδίδονται στο Ισλαμικό Κράτος, ότι το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη θα είναι οι επόμενοι στόχοι.

Στη Βρετανία οι εκκλησίες τίθενται σε επιφυλακή. Τρομακτικοί είναι άλλωστε και οι αριθμοί του ως σήμερα απολογισμού: Δεκαοκτώ τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα σε δύο χρόνια στην Ευρώπη, με 443 νεκρούς!

Τρόμος

Εκτός από την πραγματική απειλή, όμως, οι Ευρωπαίοι βρίσκονται αντιμέτωποι και με τον απόλυτα δικαιολογημένο φόβο, που την πολλαπλασιάζει. «Η Ευρώπη βυθίζεται, κυρίες και κύριοι» συνοψίζει τη δραματική κατάσταση ο τίτλος βουλγαρικής εφημερίδας.

Πώς πρέπει να δράσει κάποιος απέναντι στον κίνδυνο; «Αποφάσισα να ενταχθώ στον εφεδρικό στρατό. Καλώ όλους τους νέους πατριώτες να κάνουν το ίδιο» γράφει στο twitter η 26χρονη ανιψιά του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία Μαριόν Λεπέν. «Σκοτώνουν τα παιδιά μας, δολοφονούν τους αστυνομικούς μας και σφάζουν τους ιερείς μας. Ξυπνήστε!» Η Γαλλία σίγουρα δεν μπορεί να επιστρέψει στην κανονικότητα. Μετά τις επιθέσεις στη Νίκαια οι Αρχές των Καννών ανακοίνωσαν ότι απαγορεύουν τις… μεγάλες τσάντες παραλίας! Ενα μέτρο που -σύμφωνα με τον δήμαρχο Νταβίντ Λισνάρντ- θα παραμείνει σε ισχύ όλη την τουριστική σεζόν, ως την 31η Οκτωβρίου. Το όριο του δικαιολογημένου φόβου και της τρομοϋστερίας είναι όμως δυσδιάκριτο. Στη Βρετανία οι ακόλουθοι μιας μπλόγκερ μόδας, της 19χρονης Μαρίνα Τζόις, πίστεψαν ότι την απήγαγαν τζιχαντιστές! Φοβήθηκαν μάλιστα ότι μία πρόσκλησή της σε πάρτι ήταν… παγίδα από μαχητές του Ι.Κ., που σκόπευαν να χτυπήσουν στη διοργάνωση! Τελικά η κοπέλα αποδείχθηκε ότι ήταν απόλυτα ασφαλής.

Αλλά και τα ΜΜΕ κάνουν την αυτοκριτική τους και σκαλίζουν τα παγιωμένα θεμέλια της ελευθερίας της έκφρασης, για να βρουν με ποιον τρόπο βάζουν βούτυρο στο ψωμί των τζιχαντιστών. Ετσι η «Monde» αλλά και η καθολική εφημερίδα «La Croix» και το τηλεοπτικό κανάλι BFMTV αποφάσισαν να μη δημοσιεύουν πλέον φωτογραφίες των τζιχαντιστών, αντιστεκόμενοι στην αισθητικοποίηση της βίας. Σκοπός, να «αποφευχθεί τυχόν μεταθανάτια εξύμνησή τους» και «να μην εξομοιώνονται τα θύματα με τους τρομοκράτες».

Επιχείρηση ενότητα από τον Φρ. Ολάντ

Ενας «πόλεμος θρησκειών». Αυτός είναι ο στόχος των τζιχαντιστών και πρέπει να αποφευχθεί. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, πασχίζοντας να κρατήσει την ενότητα απέναντι στον κίνδυνο θρησκευτικής έντασης μετά τον σφαγιασμό του καθολικού ιερέα στη Νορμανδία, συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους όλων των δογμάτων στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Ταυτόχρονα συγκάλεσε και το Συμβούλιο Ασφάλειας και Αμυνας για να εξετάσει τρόπους προστασίας των τόπων λατρείας. «Δεν ζούμε έναν θρησκευτικό πόλεμο, αλλά έναν πόλεμο συμφερόντων» δήλωσε και ο Πάπας καθ’ οδόν προς την καθολική Ημέρα των Νέων στην Κρακοβία. «Ολοι μας, όλες οι θρησκείες, επιθυμούμε την ειρήνη. Το καταλάβατε;» Εκκληση προς τον Θεό «για να αντισταθούμε στον πειρασμό της εκδίκησης» έκανε και η καθολική εφημερίδα «La Croix».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα