Οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν

Εδώ και αρκετές ημέρες, στα δελτία ειδήσεων ακούγονται ειδήσεις που δεν μπορούν εύκολα να γίνουν πιστευτές απ’ όλους όσοι έχουν συνηθίσει να ζουν σε δημοκρατικά καθεστώτα.

Στην Τουρκία, μια χώρα που διατηρεί προνομιακή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ (αν και σε πνευματικό – πολιτισμικό επίπεδο δεν θυμίζει δυτική χώρα), γίνονται απίστευτης έκτασης αγριότητες από το ίδιο το κράτος σε βάρος σημαντικού τμήματος του πληθυσμού.

Με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φυλακίζει, απολύει, βασανίζει και εξευτελίζει δεκάδες χιλιάδες πολίτες, στρατιωτικούς και δημόσιους λειτουργούς, με την κατηγορία ότι τάχα συμμετείχαν στην απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησής του! Πρέπει να είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια Ιστορία που πραγματοποιείται πογκρόμ εναντίον τόσο μεγάλου αριθμού αντιφρονούντων με το πρόσχημα της συμμετοχής τους σε πραξικόπημα. Τόσο πολλοί… πρωταίτιοι δεν έχουν αναμειχθεί ποτέ άλλοτε σε απόπειρα χούντας.

Συν τοις άλλοις, το καθεστώς ισλαμικής δεσποτείας, που θέλει να επιβάλει ο παράφρων αυτοχρισθείς «σουλτάνος», για τον ίδιο λόγο, κλείνει περισσότερα από 100 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης!

Το κερασάκι στην τούρτα των εγκλημάτων αυτού του δημοκρατικά εκλεγμένου τυράννου είναι η υπαναχώρησή του στη συμφωνία για το Μεταναστευτικό, που συνοδεύεται από εκβιασμό προς την Ευρωπαϊκή Ενωση για περισσότερα χρήματα και από απειλές προς την Ελλάδα ότι θα αρχίσει πάλι να κατευθύνει τις νηοπομπές των μεταναστών προς τη χώρα μας.

Αυτό, φυσικά, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο και οι προκλήσεις του κ. Ερντογάν πρέπει να απαντηθούν μία προς μία. Η χώρα μας μπορεί να βρίσκεται σε οικονομική δυσπραγία, αλλά συμμετέχει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και μπορεί άμεσα να ξεκινήσει μια διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε βάρος της γειτονικής χώρας.

Οι τσαμπουκάδες, οι λεονταρισμοί και οι αθλιότητες του ανθρώπου που οδηγεί την πατρίδα του ολοταχώς στον διαμελισμό θα σταματήσουν, όταν οι άμεσα ενδιαφερόμενες χώρες, με πρώτη τη δική μας, αποφασίσουν να υπηρετήσουν το δίκαιο και να το διεκδικήσουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα