Και ο γύπας Prem Watsa για τον «Μαρινόπουλο»

Αγωνιώδεις είναι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να αποφευχθεί το λουκέτο στον όμιλο Μαρινόπουλος, με την υπόθεση να παίρνει νέα τροπή, μετά και το ενδιαφέρον της εταιρίας Fairfax να εμπλακεί στο σχέδιο διάσωσης της εταιρίας.
Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν ασφυκτικά, προκειμένου να αποφευχθεί το «κανόνι», οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε τράπεζες και Σκλαβενίτη συνεχίζονται, με τη Fairfax να μπαίνει σφήνα και να συζητά με τον Σκλαβενίτη το ενδεχόμενο συμμετοχής της.

Η Fairfax του Καναδού επενδυτή «γύπα» Prem Watsa είναι από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον και από άλλα ξένα funds που θέλουν να πάρουν μέρος στην εξυγίανση του ομίλου.

Δεύτερος επενδυτής

Το ενδεχόμενο εμπλοκής και δεύτερου επενδυτή άφησε ανοιχτό και ο υπ. Οικονομίας Γ. Σταθάκης, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν περιθώρια και δυνατότητες για θετική έκβαση στον κύκλο των διαπραγματεύσεων, που περιλαμβάνει τις τράπεζες, την εταιρία και πιθανόν νέους επενδυτές.

Ενα από τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι αναφέρει ότι το σχέδιο προβλέπει «κούρεμα» των απαιτήσεων των προμηθευτών από 50% έως 60%, οι οποίες υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 700.000.000 ευρώ, αναδιάρθρωση δανείων ύψους 200.000.000 ευρώ με συμφερότερους όρους αλλά και ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο, ύψους περίπου 150.000.000 ευρώ, σε 180 δόσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα