Ασθενοφόρα τέλος στο νοσοκομείο Ζακύνθου!

35.000 (!) κενές θέσεις στο ΕΣΥ

Λυγίζουν τα νοσοκομεία στις τουριστικές περιοχές της χώρας, που αυτή την εποχή κατακλύζονται από επισκέπτες, εξαιτίας των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό. Σύμφωνα με τη νέα «ακτινογραφία» σχετικά με τις κενές θέσεις στο ΕΣΥ, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, παρά τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας παραμένουν ακάλυπτες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι 35.000 κενές οργανικές θέσεις στο ΕΣΥ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Νοσοκομείο της Ζακύνθου, ενός κορυφαίου τουριστικού προορισμού, όπου οι ελλείψεις προσωπικού αγγίζουν το 40%, και τα ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω της έλλειψης πληρωμάτων ασθενοφόρων! Στο ίδιο νησί, και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Κατασταρίου, από τις 47 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις υπηρετούν μόλις οκτώ εργαζόμενοι, ενώ δεν υπάρχουν παιδίατρος και οδοντίατρος.

Στο Αργοστόλι

Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Αργοστολίου της μαγευτικής Κεφαλλονιάς υπολειτουργεί η Παθολογική Κλινική αφού υπάρχουν μόνο δύο παθολόγοι, ενώ οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις αγγίζουν το 50%, γι’ αυτό άλλωστε και οι πέντε κλίνες Εντατικής (ΜΕΘ) είναι κλειστές. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι οφείλονται στο προσωπικό κανονικές άδειες από το 2013.

Τέλος, στα έξι Κέντρα Υγείας του νομού Μαγνησίας (Αργαλαστή, Ζαγορά, Βελεστίνο, Αλμυρός, Σκιάθος, Σκόπελος) δεν λειτουργούν τα μικροβιολογικά εργαστήρια, δεν υπάρχουν παιδίατροι, οδοντίατροι και άλλες βασικές ιατρικές ειδικότητες. Επίσης, μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται και στις διακομιδές του ΕΚΑΒ, γι’ αυτό συχνά οι ασθενείς μεταφέρονται σε αγροτικά αυτοκίνητα.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα