Οι εμμονές του Φίλη για την ιδιωτική εκπαίδευση

Αντιδράσεις κατά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας έχει ξεσηκώσει η τροπολογία για την ιδιωτική εκπαίδευση, που κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή από τον υπουργό Νίκο Φίλη, με την οποία, όπως αναφέρουν, επιχειρείται να περάσει στο υπουργείο Παιδείας ο έλεγχος του τρόπου λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων και των εργασιακών σχέσεων των διδασκόντων. «Η νέα ρύθμιση μονιμοποιεί ουσιαστικά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Η διοίκηση κάθε σχολείου στο εξής δεν θα μπορεί να διαφυλάξει την ποιότητα της εκπαιδευτικής υπηρεσίας που παρέχει στους μαθητές, καθώς δεν θα μπορεί να αντικαταστήσει έναν εκπαιδευτικό, ανεξάρτητα αν αυτός αποδίδει ή όχι, αν προσεγγίζει τους μαθητές ή όχι, αν έχει διάθεση προσφοράς ή όχι» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, τα μέλη του οποίου κάνουν επιπλέον λόγο για νέα επίθεση στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Επικρίσεις

Από την πλευρά του, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και συντονιστής μορφωτικών υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Φορτσάκης καταλογίζει στο υπουργείο Παιδείας την καταστροφή και της ιδιωτικής εκπαίδευσης, μετά τη δημόσια. «Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αντί να εργαστεί για να διορθώσει τα χάλια των δημόσιων σχολείων, που η ίδια έχει προκαλέσει, θέτει ως προτεραιότητά της πλέον και τη διάλυση των ιδιωτικών σχολείων. Ο σκοπός τους είναι ένας και άσχετος με την εκπαίδευση: Η ικανοποίηση ενός συγκεκριμένου κομματικού ακροατηρίου, που απεχθάνεται την ιδιωτική πρωτοβουλία, την αξιοκρατία και την αξιολόγηση» σημειώνει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα