Οδηγίες προς βυθιζομένους ΙΙ

Πρέπει να ‘σαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα, αλλά, αν πηγαίνει φούντο, γρήγορα να κάνεις πέρα

Σύνδεση με τα προηγούμενα: κάθε φορά που το εύδρομον σκάφος των προεκλογικών υποσχέσεων μετατρέπεται ραγδαία σε ετοιμοθάνατο σκυλοπνίχτη που μπάζει από παντού και ετοιμάζεται για ένα οριστικό και αμετάκλητο μακροβούτι στον πάτο της πολιτικής αβύσσου, το απελπισμένο πλήρωμα επινοεί τεχνάσματα της συμφοράς για να γλιτώσει το μοιραίον.

Η στήλη υπερηφάνως τα παρουσιάζει, μια που έφτασαν, έρχονται, στον δρόμο είναι οι διακοπές και πρέπει να χαλαρώσουμε ολίγον. Ενα από αυτά τα έσχατα κόλπα των ύστερων κυβερνητικών ημερών είναι και όποια εξαγγελία μοιάζει με την ακόλουθη: «Συγκροτούμε φορέα ακινήτων που θα προσφέρει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κρατικά διαμερίσματα τα οποία σώθηκαν από τις ιδιωτικοποιήσεις».

Αυτό που διαβάσατε δεν είναι απόσπασμα από το προεκλογικό πρόγραμμα του δημάρχου της Γκόθαμ Σίτι (η πόλη του Μπάτμαν), αλλά μεγαλιθική κατασκευή παπάτζας που φιλοτέχνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο twitter. Προσοχή: τούτη η υπόσχεση δεν είναι προεκλογική, ούτε προηγήθηκε του βαρουφάκειου δημοψηφίσματος. Είναι προχθεσινή! Ισως και να το εννοούσε. Να είναι το ποτό μετά το δείπνο; Λίγο το θέρος, λίγο η μοναξιά, το στρες της κατάστρωσης προγράμματος διακοπών με τον Καρανίκα, λίγο ο μακρινός ήχος από το αργεντίνικο ταγκό που έφερε θύμησες αντίστασης των λαών της Νοτίου Αμερικής, λίγο το κοντοσούβλι που έπεσε βαρύ -ειδικά αν το έφαγε με τύψεις-, και να τη η ψεματούρα.

Ο υπαινιγμός του τουίτ είναι ότι ο SYRIZA, επειδή είναι ψυχοπονιάρης, θα χαρίζει κρατικά διαμερίσματα σε φτωχούς. Η εξέλιξη της υπόσχεσης Τσίπρα, φυσικά, θα είναι αντίστοιχη με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, με τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ, την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο και το «φάτε τον σκασμό και αδυνατίστε».

Ούτε σε μινιατούρα δεν πρόκειται να δει δωρεάν κρατική οικία ο πένης Ελλην. Φυσικά, τα έργα και οι ημέρες της κυβερνήσεως του τρέντι Αλέξη (σ.σ.: κανείς δεν τον αποκαλεί έτσι πλέον) δεν έχουν περάσει απαρατήρητα και γι’ αυτό ουδείς πίστεψε το προαναφερθέν φούμαρο.

Περισσότερα κόλπα αύριο!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα