Η «Λυσιστράτη» κατέβηκε Σύνταγμα!

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και οι γυναίκες του  Χορού σε ένα μίνι δρώμενο στο μετρό,  εν όψει της πρεμιέρας στην Επίδαυρο

Εντεκα θηλυκά και ένας άνδρας. Οι γυναίκες του Χορού της «Λυσιστράτης» (της θεατρικής παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου) και ο Αιμίλιος Χειλάκης έκαναν χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 12, αιφνιδιαστική έφοδο στον χώρο των εκδοτηρίων του μετρό Συντάγματος, παρουσιάζοντας ένα ολιγόλεπτο χοροθεατρικό δρώμενο. Μικροί και μεγάλοι, επιβάτες, αλλά και τουρίστες -οι οποίοι άκουσαν ότι κάτι γίνεται στο μετρό και κατέβηκαν για να το παρακολουθήσουν- ήταν οι θεατές της χθεσινής δράσης, που έβγαλε για λίγο τους Αθηναίους από τη μονότονη ρουτίνα τους.
Δεν ήταν λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που είχαν πιάσει νωρίς θέση στον χώρο των εκδοτηρίων, κρατώντας βεντάλιες στο χέρι και «διώχνοντας» μακριά τη ζέστη, προκειμένου να απολαύσουν ένα απόσπασμα από την επικείμενη -τρίτη κατά σειρά- καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στην Επίδαυρο στις 5 Αυγούστου.

Την αρχή στο δρώμενο έκανε ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην παράσταση υποδυόμενος τον Κινησία.
Ο ηθοποιός, κρατώντας έναν φαλλό και μια ασπίδα ανά χείρας, ανεβοκατέβαινε στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό Συντάγματος αναζητώντας εναγωνίως τη Μυρρίνη αλλά και τις υπόλοιπες γυναίκες της Αθήνας, λίγο πριν εκείνες κάνουν κατάληψη στην Ακρόπολη. Την ίδια στιγμή, οι διερχόμενοι τον απαθανάτιζαν με τον κινητό τους, μη μπορώντας να συγκρατήσουν το σκωπτικό χαμόγελό τους.

Τα κορίτσια

Αμέσως μετά, τη θεατρική σκυτάλη παρέλαβαν οι γυναίκες της «Λυσιστράτης». Η Λένα Κιτσοπούλου, η Λένα Παπαληγούρα, η Λένα Δροσάκη, η Αγλαΐα Παππά, η Αθηνά Μαξίμου, η Ηλέκτρα Νικολούζου, η Ευαγγελία Καρακατσάνη, η Σοφία Κόκκαλη, καθώς και οι υπόλοιπες πρωταγωνίστριες της παράστασης παρουσίασαν ένα σύντομο απόσπασμα -διάρκειας περίπου δύο λεπτών- από ένα χορικό του αριστουργηματικού κειμένου. Μάλιστα, την ώρα που τα… θηλυκά της παράστασης χόρευαν στον χώρο του μετρό, όσοι επιβάτες ανέβαιναν από τις κυλιόμενες σκάλες αιφνιδιάζονταν αντικρίζοντας τις ηθοποιούς να λικνίζονται μπροστά τους! Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, ακόμη και με τις βαλίτσες και τις αποσκευές στο χέρι, κοντοστάθηκαν για να τις απολαύσουν, προκαλώντας μια μικρή συμφόρηση στον χώρο.

Τον μουσικό τόνο από ψηλά, δηλαδή από το πάνω επίπεδο του σταθμού, έδινε η σοπράνο Αθηνά Δημητρακοπούλου, η οποία κατέφτασε στο σημείο του… δρώμενου με το ποδήλατό της!
Φυσικά, από το event δεν θα μπορούσαν να λείψουν ο σκηνοθέτης της παράστασης Μιχαήλ Μαρμαρινός, αλλά και η καλλιτεχνική συνεργάτιδα του Εθνικού Θεάτρου Εφη Θεοδώρου, οι οποίοι συντόνιζαν τους συντελεστές.
Να θυμίσουμε ότι την άλλη Παρασκευή 5 Αυγούστου θα κάνει πρεμιέρα η παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ενώ αμέσως μετά η παραγωγή θα περιοδεύσει σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα. Τον θίασο απαρτίζουν ακόμη οι Γιάννης Βογιατζής, Θέμης Πάνου, Γιώργος Μπινιάρης, Χάρης Τσιτσάκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα