Οδηγίες προς βυθιζομένους ΙΙΙ

Αφού χαρίσετε ακίνητα (που δεν έχετε) και βρείτε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αγοράστε κορδέλες για να εγκαινιάζετε έργα!

Εχεις κυβέρνηση που μπάταρε; Βλέπεις ποντικούς και αρουραίους, με τους ψύλλους τους μαζί, να βουτάνε στο ανοιχτό πέλαγος από την κουπαστή; Ο γέρο-νέγρο Τζιμ του τραγουδιού του Λοΐζου γράπωσε την κορνέτα του, την κοπάνησε και ήδη κολυμπάει για τις ΗΠΑ; Οι γραμματικοί, οι μούτσοι, οι λοστρόμοι, οι θερμαστές, οι ύπαρχοι, οι μηχανικοί κι οι καμαρότοι φοράνε φωσφοριζέ σωσίβια και στριμώχνονται στις βάρκες; Υπάρχει λύση, καπετάνιο! Μπορεί το πλοίο σύντομα να κάνει παρέα με τα κοράλια, αλλά τουλάχιστον εσύ θα δείχνεις ακόμα και στις ύστατες στιγμές του ναυαγίου ότι βαστούσες το πηδάλιο γερά κι ήσουνα θαρραλέος και ουχί ψωραλέος. Μπορεί να είσαι πιο δειλός κι από φοβικό σκίουρο που αντίκρισε πάνθηρα, αλλά το κόλπο που προτείνεται εδώ πιάνει σχεδόν πάντα – όχι σε εκλογικό αλλά σε συναισθηματικό επίπεδο.

Η συνταγή είναι απλή. Ψωνίζεις μερικές ντουζίνες κορδέλες. Κόκκινες να είναι. Αν δεν έχεις κόκκινες, πάρε ροζ, τιρκουάζ, λουλακί, ανοιχτό μπλε. Αποφεύγεις τα μουντρούχικα χρώματα, τα μοβ, τα πένθιμα που παραπέμπουν σε «θα μας μείνεις αλησμόνητος και καλό κατευόδιο». Υστερα διαλέγεις ένα δημόσιο έργο, κατά προτίμηση ολοκληρωμένο και φρέσκο. Αν δεν υπάρχει ολοκληρωμένο, πρόσεξε μην είναι πολύ… αγίνωτο αυτό που θα διαλέξεις. Δηλαδή, αν εγκαινιάζεις εθνική οδό, να μην υπάρχουν μόνο μια μπουλντόζα κι ένα κιόσκι διοδίων. Να φαίνεται και λίγη άσφαλτος, έτσι για το μάτι. Αν πάλι δεν σου βρίσκεται πρόχειρο καινούργιο έργο, να επιλέξεις κάτι σε σχετικά μπαγιάτικο. Να αποφύγεις τις αρχαιότητες. Ακόμα κι οι θηρευτές Πόκεμον δεν θα πιστέψουν εύκολα ότι είναι έργο της κυβέρνησής σου ο Παρθενώνας, ο Ναός του Ποσειδώνος στο Σούνιο, ο τύμβος της Αμφιπόλεως.

Οταν εντοπίσεις το έργο, να δείχνεις ενθουσιασμένος από την αρχή μέχρι το τέλος και να το παρουσιάσεις λες και είναι ισότιμο, ισοδύναμο, ισόπαλο και ισόκυρο με κάτι μνημειώδες, όπως για παράδειγμα η ανακάλυψη του τροχού, ο ηλεκτρισμός, το σουβλάκι με τις δύο πίτες.

Καλή τύχη!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα