Αφελληνισμένη εκπαίδευση

Λεφτά υπάρχουν ακριβώς εκεί όπου δεν θα έπρεπε να υπάρχει σεντ. Οπως, για παράδειγμα, εκείνα που πηγαίνουν στη μισθοδοσία ορισμένων πανεπιστημιακών

Ο δικηγόρος και συγγραφέας Κώστας Πλεύρης απέστειλε στη στήλη δύο έγγραφα τα οποία συμπυκνώνουν σε ελάχιστες λέξεις και τα συμπτώματα αλλά και τα αίτια της ελληνικής παρακμής. Το μήνυμα που στέλνουν στους πολίτες όσα περιλαμβάνονται σε αυτές τις δύο σελίδες μπορεί να χρησιμεύσει στην εύρεση λύσεων στα φαινομενικώς ανυπέρβλητα προβλήματα. Ο κ. Πλεύρης ερώτησε το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κάτι απλό: Πόσες μεταπτυχιακές εργασίες ή διδακτορικές διατριβές έχουν δώσει με θέμα τον Σωκράτη και τον Μέγα Αλέξανδρο. Η απάντηση του πανεπιστημίου είναι μνημειώδης: Καμία! Για την ιστορία (και, φυσικά, για το αρχείο σας) παρατίθεται αυτολεξεί η απάντηση του πανεπιστημίου:

«Αθήνα 22/7/2016
Αριθ. Πρωτ.: 1333
Αξιότιμε κύριε Πλεύρη

Σε απάντηση του από 8/7/2016 αιτήματός σας, σας ενημερώνουμε ότι μετά από έλεγχο του μητρώου μεταπτυχιακών φοιτητών και διδακτόρων του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας διαπιστώθηκε ότι δεν έχει εκπονηθεί διπλωματική εργασία ή διδακτορική διατριβή αναφερόμενη στον φιλόσοφο Σωκράτη (το θέμα εμπίπτει στο γνωστικό αντικείμενο της Φιλοσοφίας) ούτε σχετικά με την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ομως, έχουν δοθεί πολλά θέματα σχετιζόμενα με την Ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας, καθώς και με την Ιστορία και Αρχαιολογία της Ελληνιστικής Ανατολής.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το τμήμα υλοποιεί ερευνητικό πρόγραμμα στην περιοχή του Βορείου Ιράκ σχετικά με τον εντοπισμό της θέσης της μάχης των Γαυγαμήλων, η έρευνα του οποίου διεκόπη, δυστυχώς, την τελευταία διετία, λόγω των γνωστών πολεμικών γεγονότων στην περιοχή.
Μετά τιμής,
Ο πρόεδρος του τμήματος
Καθηγ. Παναγιώτης Βαλαβάνης».

Εδώ και χρόνια πολλά δεν είναι υποψία, αλλά ακράδαντη πεποίθηση. Το κράτος αυτό όχι μόνο δεν ήταν και δεν είναι ελληνικό, αλλά ούτε καν… φιλελληνικό. Οι φιλέλληνες θα είχαν κάνει πολύ καλύτερη δουλειά και με την παιδεία και με την οικονομία και με όλα όσα αφορούν την πατρίδα μας.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα