Τα μεγάλα «αστέρια» του Σεπτεμβρίου

Στην Αθήνα για συναυλίες οι Sivert Hoyem, Laura Pergolizzi, Λάρα Φαμπιάν, Τσιγγάνικη Συμφωνική Βουδαπέστης και Concha Buika

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Μπορεί τον Αύγουστο οι εμφανίσεις των ξένων καλλιτεχνών στην Ελλάδα να είναι μετρημένες στα δάχτυλα, ωστόσο τον Σεπτέμβριο η εικόνα στα υπαίθρια θέατρα της Αθήνας αλλά και στις συναυλιακές σκηνές είναι σαφώς διαφορετική. Πόσο μάλλον εφέτος όπου τα μουσικά «ραντεβού» που έχουν οριστεί με κορυφαίους ερμηνευτές του εξωτερικού είναι απανωτά. Εμείς καταγράφουμε τις σημαντικότερες συναυλίες του μήνα, σημειώνοντας εκείνες που δεν πρέπει με τίποτα χάσουμε.

* Το τραγούδι της «Lost on you» παίζεται νυχθημερόν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Γι’ αυτό και η πολυαναμενόμενη εμφάνιση της LP (κατά κόσμον Laura Pergolizzi) στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη είναι αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες ειδήσεις του φθινοπώρου. Η γνωστή Αμερικανίδα ερμηνεύτρια θα βρεθεί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι για να παρουσιάσει μεταξύ άλλων και τα καινούργια τραγούδια της από το δίσκο της «Death Valley», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο. Να σημειωθεί ότι στις 24 του μήνα η τραγουδίστρια-φαινόμενο θα «ανηφορίσει» στο Principal Open Air της Θεσσαλονίκης.

* Η εμφάνισή του στη «σκιά» της Ακρόπολης» στο Ηρώδειο, όπως υποστηρίζει και ο ίδιος, αποτελεί για εκείνον όνειρο ζωής. Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Sivert Hoyem έρχεται ξανά στα μέρη μας, αυτή τη φορά για να δώσει μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 29 Σεπτεμβρίου. Ο δημοφιλής ερμηνευτής θα παρουσιάσει τραγούδια από όλη την καλλιτεχνική πορεία του, από τα χρόνια των Madrugada (από όπου τον γνωρίσαμε) έως σήμερα. Μαζί του επί σκηνής θα βρίσκονται η μπάντα του, το κουαρτέτο εγχόρδων, αλλά και η Marie Munroe, η οποία στον τελευταίο δίσκο του «Lioness» ερμηνεύουν μαζί το «My Thieving Heart».

* Η περσινή επιλογή της να δώσει συναυλία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο στη γειτονική Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα. Εφέτος η Λάρα Φαμπιάν, χωρίς καλά καλά να έχει καταλαγιάσει ο σάλος από τη συναυλία της στο νησί της Αφροδίτης, επισκέπτεται τη χώρα μας για μία και μοναδική βραδιά στο Γήπεδο Τένις του ΟΑΚΑ. Η Λάρα Φαμπιάν, η ερμηνεύτρια κομματιών όπως τα «Je suis malade» και «Je t’aime», θα βρεθεί στην Αθήνα στις 21 Σεπτεμβρίου, για να μας παρουσιάσει ένα πλούσιο και μελωδικό πρόγραμμα.

100 δεξιοτέχνες

* Για τις 8 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί στο Ηρώδειο η συναυλία της Τσιγγάνικης Συμφωνικής Ορχήστρας της Βουδαπέστης, ενός μουσικού συνόλου που αποτελείται από 54 βιολιά, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, έξι κύμβαλα αλλά και 100 απίθανους δεξιοτέχνες, οι οποίοι ερμηνεύουν κλασικές συνθέσεις χωρίς παρτιτούρες.

* Στις 20/09 -πάλι στον ίδιο χώρο- η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα συνοδέψει επί σκηνής τη «βασίλισσα» του φλαμένκο. Μιλάμε φυσικά για τη Σπανιόλα Concha Buika, μια σπουδαία ερμηνεύτρια -η αγαπημένη του Π. Αλμοδόβαρ-, που έρχεται ξανά στη χώρα μας για να μας μαγέψει με το ηχόχρωμα της φωνής της.

* Τέλος, στις 28 Σεπτεμβρίου στον μαγικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού θα ανέβει η μουσικοχορευτική παράσταση «Piaf! the show» με την Anna Carrere, η οποία έχει ως θέμα της τη ζωή της σπουδαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας.

Και η μπάντα του Μπατακλάν!

Πολύ πιθανή θεωρείται και η επίσκεψη του Λουντοβίκο Εϊνάουντι, του διάσημου Ιταλού πιανίστα και συνθέτη (αναζητείται η κατάλληλη ημερομηνία για το Ηρώδειο). Στις εκπνοές του Αυγούστου στις 25 του μήνα έρχονται οι Tiger Lillies στο Κηποθέατρο Παπάγου για να παρουσιάσουν νέες συνθέσεις τους, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από την Εντίθ Πιαφ, ενώ η μπάντα που έπαιζε στο Μπατακλάν του Παρισιού, όταν συνέβη το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα, οι Eagles of Death Metal, θα δώσει μια συναυλία στην Πειραιώς 117 Academy στις 7 Σεπτεμβρίου.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα