ΜΕ ΞΕΝΟΦΕΡΤΕΣ «ΜΟΔΕΣ» Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Αποβλακώθηκαν δυστυχώς και τα Ελληνόπουλα, που, όπως φαίνεται, δεν μπορούν να αντισταθούν στις Σειρήνες της μόδας η οποία μας έρχεται από το εξωτερικό. Ενα ανόητο παιχνίδι, που ονομάζεται Pokemon Go και παίζεται μέσω των κινητών τηλεφώνων, ήρθε να επιβεβαιώσει πόσο ευάλωτοι είμαστε όλοι σε αυτά που εντέχνως μας σερβίρονται.

Εν μέσω καλοκαιριού, χιλιάδες νεαρά παιδιά, αντί να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα στον ευλογημένο τόπο όπου είχαν την τύχη να γεννηθούν, συνωστίζονται στις πλατείες κατά εκατοντάδες και με τις ώρες παίζουν με τα κινητά τους ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας. Δηλαδή, κάτι που δεν υπάρχει, αλλά εμφανίζεται με τόσο αληθοφανή τρόπο σαν να… υπάρχει.

Πολλά από τα παιδιά μας, δηλαδή, περνούν αυτό το καλοκαίρι σε έναν «άλλον κόσμο», δίχως να αντιλαμβάνονται καν τι συμβαίνει γύρω τους.
Βεβαίως, αυτό δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο αποχαύνωσης! Και μάλιστα, το συγκεκριμένο παιχνίδι έρχεται ως συνέχεια πολλών άλλων παρόμοιων, που εξυπηρετούν ακριβώς τον ίδιο στόχο: να απομονώνονται οι νέοι μπροστά σε μια οθόνη επί ώρες και να γίνονται οι καλύτεροι πελάτες των πολυεθνικών, που τους πλασάρουν κάθε τόσο ένα καινούργιο παιχνίδι.

Η αντίσταση στις μόδες κάθε εποχής, κακά τα ψέματα, δεν είναι κάτι εύκολο. Ποτέ δεν ήταν! Ομως, τώρα το κακό παράγινε! Και να σκεφτεί κανείς ότι στην Ελλάδα τα παιδιά έχουν μάθει να ζουν με άλλους κανόνες και συνήθειες συγκριτικά με όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες. Ποτέ δεν έπαψαν τα Ελληνόπουλα να παίζουν ποδόσφαιρο και μπάσκετ στις πλατείες και τις αυλές των σχολείων. Ακόμα και στις γκρίζες μεγαλουπόλεις, κάπου υπάρχουν ένα τέρμα ή μια μπασκέτα. Ποτέ δεν έπαψαν οι παρέες των νεαρών να πηγαίνουν το καλοκαίρι μια βόλτα στη θάλασσα, είτε για μπάνιο είτε για να ξεσκάσουν. Ακόμα και η ενοχλητική συνήθεια με τις ρακέτες στην παραλία είναι δείγμα μιας διαφορετικής κουλτούρας σε σχέση με τα παιδιά του εξωτερικού. Τα Ελληνόπουλα συνεχίζουν ακόμα και τώρα να θέλουν να παίξουν, όπως γινόταν παλιά.

Δυστυχώς, όμως, οι νέες εισαγόμενες μόδες είναι σαν οδοστρωτήρες. Η παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, το διαδίκτυο και η συνεχής πληροφόρηση για όσα γίνονται κυρίως στις ΗΠΑ, επηρεάζουν τα πρότυπα και τον τρόπο ζωής των παιδιών που θέλουν να μιμηθούν κάτι «ξένο» νομίζοντας ότι είναι μοντέρνο. Ακόμα και τα σύγχρονα τραγούδια που ακούν οι περισσότεροι και αναπαράγουν τα ραδιόφωνα είναι κακέκτυπα των σουξέ που κυριαρχούν στο εξωτερικό.

Η αδιανόητη υστερία του Pokemon Go και στην Ελλάδα είναι ακόμα ένα καμπανάκι κινδύνου για μια κοινωνία που έχει χάσει τον προσανατολισμό και τις «σταθερές» της. Οσο πιο επιρρεπείς είμαστε στα ξένα ήθη τόσο πιο ευάλωτοι γινόμαστε. Μην τα θεωρείτε όλα αυτά θεωρίες συνωμοσίας… Πάντα η άλωση των λαών ξεκινά από τη νεολαία! Φυσικά, στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για κάποιο σχέδιο κατά της Ελλάδας, αλλά για μια γενικότερη προσπάθεια αποχαύνωσης της νέας γενιάς παγκοσμίως. Οσο πιο αποβλακωμένα είναι τα παιδιά τόσο πιο εύκολοι πελάτες θα γίνουν σε όσα τους πλασάρουν και τόσο πιο άβουλοι πολίτες θα γίνουν στο μέλλον για να τους εκμεταλλεύονται οι εκάστοτε «πονηροί».

Νόμιζα ότι τα Ελληνόπουλα είχαν ακόμα αντιστάσεις και μπορούσαν να ξεφύγουν από τις Σειρήνες της εποχής. Δυστυχώς, η πράξη απέδειξε το αντίθετο… Δεν φταίνε, όμως, τα παιδιά. Οι μεγαλύτεροι φταίμε, που δεν τα βοηθάμε να δουν την αλήθεια και τα αφήνουμε να βυθίζονται στην εικονική πραγματικότητα!

Δημήτρης Ριζούλης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα