Οι αδέσποτες «βόμβες» των νεοφιλελεύθερων

Στ. Μάνος, Θοδ. Σκυλακάκης και Μιράντα Ξαφά με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους δημιουργούν πονοκέφαλο στα σχέδια διεύρυνσης της ΝΔ από τον Κυριάκο! «Στα κάγκελα» οι καραμανλικοί για τις επιλογές της ηγεσίας

«Καλά, είναι δυνατόν να βγάζουμε επίσημη ανακοίνωση για τον Αλαφούζο και να κρυβόμαστε για την παραπομπή Γεωργίου με την κατηγορία φουσκώματος του ελλείμματος, που δικαιώνει την κυβέρνηση Καραμανλή; Και σαν μην έφθανε αυτό, έχουν κάνει προνομιακούς συνομιλητές τον Μάνο και τον Σκυλακάκη, που είναι στη γραμμή Παπανδρέου για την υπόθεση;»

Δέσμιοι

Με αυτές τις φράσεις, στελέχη της Ν.Δ. που ανήκουν στο καραμανλικό στρατόπεδο βρίσκονται «στα κάγκελα», καθώς θεωρούν ότι η πολιτική ηγεσία της Ν.Δ. μοιάζει δέσμια τόσο των επιλογών του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όσο και των δεσμών που είχαν στο παρελθόν με τη μητσοτακική πτέρυγα και με την Ντόρα Μπακογιάννη οι αποκαλούμενοι «νεοφιλελεύθεροι» Στέφανος Μάνος, Θόδωρος Σκυλακάκης και Μιράντα Ξαφά.

Οι τρεις τελευταίοι, μάλιστα, με μια σειρά δημόσιων τοποθετήσεών τους έχουν μετατραπεί σε μεγάλο πονοκέφαλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα σχέδιά του για διεύρυνση του κόμματος, καθώς κινούνται σαν «αδέσποτες βόμβες». Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι πολύ δύσκολα θα περάσουν από τη βάση, αλλά και από την πλειονότητα των στελεχών πρόσωπα που επιλέγουν να μετατρέπονται σε υβριστές των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του Κώστα Καραμανλή.

Μέχρι τώρα, η ομάδα Μάνου και οι… συνιστώσες της έχουν διαφοροποιηθεί τόσο σε κεντρικά ζητήματα, όπως ο εκλογικός νόμος (ο Σκυλακάκης τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής), οι σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας, αλλά και σε θέματα που αφορούν την κοινωνική πολιτική της Ν.Δ., μια και θεωρούν ότι η αγορά είναι ο… θεός και θα ρυθμίσει τα πάντα με βάση τους νόμους της. Κερασάκι στην… τούρτα των προκλητικών απόψεων των νεοφιλελεύθερων ήταν όσα έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο facebook ο Στέφανος Μάνος (τα οποία έμειναν αναπάντητα από τη Ν.Δ.) και ήταν στη «γραμμή» του Γιώργου Παπανδρέου. Εγραψε ο Μάνος: «Διώκεται ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου για “ψευδή βεβαίωση” του δημόσιου ελλείμματος του 2009. Τη δίωξη ασκεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Θα μπορούσα να κατανοήσω δίωξη το 2010. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, βασισμένη σε αντίθετες εκτιμήσεις. Αλλά από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν περάσει επτά χρόνια. Αν το έλλειμμα ήταν μικρότερο κατά 10 δισ. το 2009, όπως φαίνεται να πιστεύει η κυρία εισαγγελεύς, ε, κάπου θα είχαν φανεί τα λεφτά.

Από το 2009, όμως, μέχρι σήμερα η ελληνική διοίκηση, όλοι οι διεθνείς θεσμοί και οργανισμοί ενεργούν με βάση τα στοιχεία όπως παρουσιάστηκαν από τον κ. Γεωργίου. Κανείς δεν φαίνεται να πιστεύει ότι κάπου κρυμμένο από το 2009 είναι ένα ποσό της τάξεως των 10 δισ., όπως φαίνεται να πιστεύει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Δεν γνωρίζω τα διαδικαστικά, αλλά, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να βρεθεί τρόπος να ακυρωθεί αμέσως η δίωξη και να ζητηθεί δημόσια συγγνώμη από τον κ. Γεωργίου».

Κατακραυγή

Οσο για τον έτερο… Καππαδόκη των νεοφιλελευθέρων Θόδωρο Σκυλακάκη, εκτός των θέσεών του υπέρ του Γεωργίου, πρόσφατα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (που μυστηριωδώς στη συνέχεια… εξαφανίστηκε, προφανώς λόγω της γενικής κατακραυγής) κατηγόρησε τους εργαζομένους της εταιρίας Μαρινόπουλος ότι «επέλεξαν» κακό εργοδότη, άρα φέρουν την ευθύνη της σημερινής κατάστασης της εταιρίας, για να ακολουθήσουν μια σειρά από απαντήσεις που έκαναν τον πρόεδρο της Δράσης να… κρυφτεί.

Οι πιέσεις, πάντως, σε θέματα στρατηγικής αναμένεται να επιστρέψουν στη Ν.Δ. αμέσως μετά τις θερινές ολιγοήμερες διακοπές των κεντρικών στελεχών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται να τοποθετηθεί δημόσια για την υπόθεση Γεωργίου στην εμφάνισή του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Η επίθεση του κυρίου Μπάμπη

Δεν του έφταναν οι νεοφιλελεύθεροι, προστέθηκε ακόμη ένας υβριστής της Κεντροδεξιάς, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαναγιώτου, που εσχάτως ανακάλυψε τη Ν.Δ. Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter (αν δεν πρόκειται για τρολ), ο δημοσιογράφος εξαπολύει ανοίκεια επίθεση στον Καραμανλή. «Γιατί αντιδρούν κάποιοι; Εχει άδικο ο Βενιζέλος που αποκαλεί τους καραμανλικούς “τρίτο αφανή εταίρο” της κυβ Συριζα-Ανελ; Μάτι βγάζει…» έγραψε ο ο ευρισκόμενος στις παρυφές της επικοινωνιακής ομάδας της Πειραιώς Μπάμπης Παπαπαναγιώτου στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter. Στη συνέχεια, με νεότερες αναρτήσεις του, επιτέθηκε προσωπικά στον Κώστα Καραμανλή. «Τι ΑΚΡΙΒΩΣ κάνει επί 6 χρόνια ως βουλευτής ο σιωπών Καραμανλής, που ΔΕΝ θα μπορούσε να το κάνει -για την… παράταξη- χωρίς να είναι βουλευτής;»

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα