«Καρτέλ εργολάβων»: Προθεσμία για συμβιβασμό

Εως τις 22 Αυγούστου έχουν προθεσμία οι εργολάβοι που εμπλέκονται στην υπόθεση με το καρτέλ στα δημόσια έργα να προσφύγουν στη διαδικασία διευθέτησης / συμβιβασμού, με στόχο να μειώσουν τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά 15%. Ηδη τέσσερις κατασκευαστικοί όμιλοι, από τους περίπου 45 που αναφέρονται στην εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, έχουν προσφύγει.

Στην ουσία, θα παραδεχθούν την εμπλοκή τους, ώστε να περιορίσουν το πρόστιμο. Ως αποτέλεσμα μετατίθεται εκ νέου η συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία είχαν κληθεί οι εμπλεκόμενοι για να απαντήσουν σε όσα αναφέρονται στην εισήγηση. Η συνεδρίαση είχε οριστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου, αλλά όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς νέα αναβολή, αν δεν επιταχυνθεί η διαδικασία συζήτησης των αιτήσεων που έχουν καταθέσει οι τέσσερις εργολάβοι για ένταξη στο ευνοϊκό καθεστώς των μειωμένων προστίμων.

Αρχικώς, οι διοικήσεις των 45 ελληνικών και ξένων τεχνικών εταιριών που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν κληθεί να υποβάλουν υπομνήματα έως τις 10 Ιουλίου και η συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού είχε προγραμματιστεί για τις 21 Ιουλίου. Στη συνέχεια, με απόφαση της διοίκησης της επιτροπής, οι τεχνικές εταιρίες μπορούν να στείλουν υπομνήματα έως τις 9 Σεπτεμβρίου (με τυχόν διορθώσεις έως τις 19 Σεπτεμβρίου), ενώ η συνεδρίαση της ολομέλειας θα διεξαχθεί τελικά στις 26 Σεπτεμβρίου.

Οπως είχε ανακοινώσει προ τριμήνου η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού αφορά διαγωνισμούς δημόσιων έργων, στα οποία συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, έργα κατασκευής μεγάλων οδικών αξόνων, έργα του μετρό, του προαστιακού και σιδηροδρομικών γραμμών/ σταθμών, έργα που δημοπρατήθηκαν με το σύστημα της παραχώρησης και έργα μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα