Μουσικός μαραθώνιος σε κρατήρα!

Νίσυρος: Δεκαπέντε καλλιτέχνες θα παίζουν ασταμάτητα και υπό το φως της πανσελήνου για 634 λεπτά, από τις 19.58 σήμερα το βράδυ

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Στον πάτο ενός τεράστιου κρατήρα 300 μέτρων στη Νίσυρο, μέσα στους ηφαιστειακούς καπνούς -που η ελληνική μυθολογία θέλει να είναι τα χνότα του γίγαντα Πολυβώτη, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο νησί από το μένος του Ποσειδώνα-, νέοι καλλιτέχνες θα παίξουν μουσική για περίπου 10 ώρες. Για την ακρίβεια, 634 ολόκληρα λεπτά, αρχής γενομένης από σήμερα το απόγευμα στις 19.58 έως τις 06.32 αύριο το πρωί, έως την ώρα δηλαδή που θα ανατείλει ο ήλιος. Αυτό είναι το σκεπτικό του ενδιαφέροντος καλλιτεχνικού πειράματος που θα λάβει χώρα σε ένα από τα πιο μυστηριακά και απόκοσμα μέρη της Ελλάδας, στον κρατήρα Στέφανος της Νισύρου, που θεωρείται ο μεγαλύτερος υδροθερμικός κρατήρας του κόσμου.

Το μουσικό εγχείρημα, ένα πολύωρο αυτοσχεδιαστικό μουσικό έργο σύνθεσης, φέρνει κοντά συνολικά 15 καλλιτέχνες, οι οποίοι συναντώνται για πρώτη φορά. Ολοι τους προέρχονται από διαφορετικά είδη μουσικής και, όπως έχει γίνει γνωστό, θα συνυπάρξουν χωρίς να έχουν κάνει καμία πρόβα από πριν, παίζοντας για 10 ώρες ό,τι μουσικό όργανο μπορεί να φανταστεί κανείς: ηλεκτρική κιθάρα, φλάουτο, κρουστά, πιάνο, ακόμη και κλαρίνο. Δίχως φως -μοναδική πηγή θα είναι το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι-, οι 15 καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν ένα τέλειο σχήμα: έναν κύκλο, στον οποίο θα εισέλθουν μεν όλοι μαζί, αρχίζοντας να παίζουν ταυτόχρονα, και στον οποίο θα μπαινοβγαίνουν ανάλογα με τις αντοχές τους.

Οι δημιουργοί

Ποιοι είναι όμως οι μουσικοί που θα βρεθούν στη βάση του κρατήρα της Νισύρου; Είναι οι Γιάννης Αναστασάκης, Ταξιάρχης Γεωργούλης, Τάνια Γιαννούλη, Dead Gum, Μιχάλης Καλκάνης, Σοφία Λαμπροπούλου, Ορέστης Μπενέκας, Στράτος Μπιχάκης, Βασίλης Ντοκάκης, Σταύρος Παργινός καθώς και ακόμη πέντε δημιουργοί.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η Νίσυρος «γεννήθηκε» κατά τη διάρκεια της Γιγαντομαχίας, όταν θεοί και Τιτάνες πολεμούσαν μεταξύ τους. Τότε ο Ποσειδώνας έκοψε με την τρίαινά του ένα κομμάτι από την Κω προκειμένου να το εκσφενδονίσει στον γίγαντα Πολυβώτη. Ο βράχος αυτός τον πέτυχε, τον καταπλάκωσε και έκτοτε εκείνος προσπαθεί να τον ξεφορτωθεί φυσώντας και ξεφυσώντας. Ο βράχος αυτός είναι η Νίσυρος και οι καπνοί που αναδίδονται από τους κρατήρες δεν είναι τίποτα από τα χνότα του Πολυβώτη. Η δράση αποτελεί παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του six d.o.g.s.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα