Τα κενά στο Νοσοκομείο Σαντορίνης!

Το κράτος πληρώνει για αεροδιακομιδές τεράστια ποσά, αφού το 32% (!!!)  των θέσεων είναι κενό

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Μπορεί το υπουργείο Υγείας να πανηγυρίζει ακόμη για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης, ωστόσο τα προβλήματα που προκαλούν οι δραματικές ελλείψεις προσωπικού απαιτούν άμεση λύση. Απόδειξη, το γεγονός ότι έναν μήνα μετά τα εγκαίνια συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αεροδιακομιδές των σοβαρών περιστατικών από το νησί προς την Αθήνα και την Κρήτη. Συγκεκριμένα, από τις 15 Ιουλίου, όταν και έγινε η τελετή εγκαινίων, ως τις 18 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 14 διακομιδές, με το κόστος να ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μια ώρα πτήσης με αεροσκάφος C-27J στοιχίζει 4.088,80 ευρώ και μια πτήση με αεροσκάφος C-130 κοστίζει 7.312,81 ευρώ. Γι’ αυτό, άλλωστε, οι προσλήψεις στο Γ.Ν. Σαντορίνης παραμένουν το μεγάλο ζητούμενο, καθώς περίπου το 32% των οργανικών θέσεων είναι κενό.

Σημειώνεται ότι το υπερσύγχρονο νοσοκομείο διαθέτει 50 κλίνες, χτίστηκε το 2012, έχει κοστίσει 13.900.000 ευρώ, όμως υπάρχουν κλινικές που παραμένουν κλειστές εξαιτίας της έλλειψης ενδιαφέροντος από γιατρούς και νοσηλευτές, παρ’ όλες τις προκηρύξεις για προσλήψεις προσωπικού που έχουν δημοσιευτεί. Η τελευταία έγινε τον Μάρτιο και αφορούσε 185 θέσεις εργασίας όλων των ειδικοτήτων (χειρουργοί, παιδίατροι, διοικητικοί).

Το  «σχέδιο ανάγκης»

Το προσωρινό «σχέδιο ανάγκης» της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, το οποίο περιελάμβανε τη μεταφορά των 24 εργαζομένων του Κέντρου Υγείας της Σαντορίνης που έβαλε λουκέτο και προσωπικό από τα περιφερειακά ιατρεία άλλων νησιών, φυσικά και δεν αρκεί.
Οι 140 εργαζόμενοι μπορεί να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κρατήσουν σε 24ωρη εφημερία το νοσοκομείο, όμως έως πότε η Πολιτεία θα στηρίζεται στην ευσυνειδησία τους και στο φιλότιμό τους;

Ηδη στον πρώτο μήνα λειτουργίας του θεραπευτηρίου αναδεικνύονται οι μεγάλες δυνατότητές του. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία του Νοσοκομείου Θήρας, αντιμετωπίστηκαν 2.764 επείγοντα περιστατικά, εξυπηρετήθηκαν 3.395 ασθενείς στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, πραγματοποιήθηκαν 580 εργαστηριακές εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς, 406 χειρουργικές επεμβάσεις στο σηπτικό χειρουργείο (μικροεπεμβάσεις χωρίς ολική νάρκωση) και τέσσερις στο κεντρικό χειρουργείο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα