Εφιάλτης από τον Μουζάλα

Ομολογία 4.000 έως 6.000 «φαντάσματα» στην Ελλάδα
Ξαφνικά η κυβέρνηση  «ανακάλυψε» ότι υπάρχουν λαθρομετανάστες
■ «Αλλοι 180.000 πρόσφυγες θα πνίξουν την χώρα, αν η Τουρκία σπάσει τη συμφωνία»
Σάλος από το σκάνδαλο 117.400 € με τα συσσίτια στο hot spot των Σερρών από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Η Θέση μας: Κίνδυνος για την πατρίδα!

Διαβάστε online την «δημοκρατία» ,εδώ

Διαβάστε επίσης:

►Ζήστε με 384 ευρώ τον μήνα

►Στα 328,3 δισ. το χρέος στα τέλη Ιουνίου

►Φιάσκο με τις κατασχέσεις!

►Βάσεις 2016: Τα μόρια εισαγωγής σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

►Σαν «φυλακισμένοι» οι υποψήφιοι καναλάρχες

►Ο Γιώργος διακοπές στη Σκιάθο με την Ολλανδέζα γυμνάστριά του

►«Ξεζούμισμα» συνταξιούχων με την εισφορά υπέρ υγείας!

►«Εφυγε» και ο τελευταίος ζεν πρεμιέ!

►Ο «γύρος του θανάτου» στα νοσοκομεία

Τον εφιάλτη (180.000 ακόμη προσφύγων) που περιμένει την Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία σπάσει τη συμφωνία με την ΕΕ ομολόγησε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Παράλληλα παραδέχτηκε ότι υπάρχουν 4000-6000 πρόσφυγες «φαντάσματα» που δεν έχουν καταγραφεί και …αγνοούνται.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία από τη «χαρτογράφηση» του πληθυσμού των μεταναστών και των προσφύγων που βρίσκονται στα camps της ηπειρωτικής Ελλάδας, ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι «αν δεν υπήρχε η συμφωνία, θα είχαμε στη χώρα μας 180.000 παραπάνω πρόσφυγες». Ο ίδιος εμφανίστηκε ανήσυχος για το αν θα τηρηθεί στο μέλλον η ευρωτουρκική συμφωνία, λέγοντας πως «οποιαδήποτε αστάθεια μπορεί να την επηρεάσει». Την ίδια ώρα, απέρριψε τα σενάρια που θέλουν το Βερολίνο να επεξεργάζεται εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο προβλέπει ότι όσοι εισέλθουν στα ελληνικά νησιά από τα μικρασιατικά παράλια θα παραμείνουν εκεί.

Η χτεσινή συνέντευξη Τύπου περιλάμβανε ακόμα μία (δυσάρεστη) «έκπληξη». Ο αναπληρωτής υπουργός ομολόγησε κυνικά ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν γνωρίζει (!) πού βρίσκονται 4.000 με 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες, όσοι δηλαδή δεν έχουν προσέλθει στη διαδικασία προκαταγραφής, η οποία άρχισε τον περασμένο Ιούνιο.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουμε ακριβώς πού είναι. Ενα ποσοστό διαχύθηκε στις ήδη υπάρχουσες κοινότητες μεταναστών, ένα άλλο αρνήθηκε να καταγραφεί, ευελπιστώντας στο άνοιγμα των συνόρων, κάποιοι άλλοι έτυχε να λείπουν κατά τη διάρκεια της καταγραφής, άλλοι διαμένουν σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, ενώ υπάρχει και ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθους» ανέφερε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Υπηρεσίας Ασύλου και της Υπατης Αρμοστείας, από τους 27.592 πρόσφυγες που προκαταγράφηκαν το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου το 54% προέρχεται από τη Συρία, το 27% από το Αφγανιστάν, το 13% από το Ιράκ, το 3% από το Πακιστάν και το 2% από την Παλαιστίνη. Ανάμεσά τους εντοπίστηκαν 1.225 ασυνόδευτα παιδιά. Επόμενη φάση για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα (υπολογίζονται περίπου σε 55.000, χωρίς να περιλαμβάνονται αυτοί που… αγνοούνται) είναι η δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας μέχρι τα Χριστούγεννα, σημείωσε ο κ. Μουζάλας και συμπλήρωσε: «Πολλές από τις 40.000 θέσεις φιλοξενίας που δημιουργήσαμε είναι κακές».

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί (11.00) αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι, ο οποίος θα έχει συνάντηση για το Προσφυγικό με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώ αναμένεται να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο. Τέλος ο πρωθυπουργός θα θέσει στη συνάντηση των Ευρωπαίων αρχηγών κομμάτων – μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το θέμα υιοθέτησης κοινής πολιτικής ασύλου για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξαφνικά η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι υπάρχουν λαθρομετανάστες!

Εγγραφο-βόμβα που ξεσκεπάζει την υποκρισία της κυβέρνησης για την επιλεκτική ευαισθησία της στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φέρνει σήμερα στο φως η «δημοκρατία». Την ώρα που ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Κώστας Παπαϊωάννου κατηγορεί τον μητροπολίτη Χίου για χρήση του όρου «λαθρομετανάστες» σε κήρυγμά του, επίσημο έγγραφο του Μεγάρου Μαξίμου, και μάλιστα από τη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες στη Χίο «λαθρομετανάστες».

Συγκεκριμένα, το έγγραφο εστάλη από το γραφείο του πρωθυπουργού και αναφέρει: «Σας διαβιβάζουμε αντίγραφο της ως άνω επιστολής αναφορικά με τη μεταφορά και εγκατάσταση λαθρομεταναστών (!) στο οικόπεδο με τα παλιά κτίρια ιδιοκτησίας Ζαφειράκη, στην περιοχή Ταμπάκια Χίου, και παρακαλούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας όπως εξετάσετε τα διαλαμβανόμενα σε αυτήν…».

Πρόκειται για επιστολή που έφυγε από το γραφείο του πρωθυπουργού και αναφέρεται σε λαθρομετανάστες στη Χίο και στη μετακίνησή τους σε άλλη περιοχή του νησιού. Το έγγραφο υπογράφεται από τον προϊστάμενο του Γραφείου Διοίκησης και Οργάνωσης της γ.γ. του πρωθυπουργού και φέρει ημερομηνία 19/1/2016. Το κείμενο ορθά κάνει λόγο για λαθρομετανάστες, αφού σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία των λιμενικών Αρχών η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών που έφθασαν σε ελληνικό έδαφος, και συγκεκριμένα στη Χίο, εισήλθαν στη χώρα «λαθραία». Το ίδιο ανέφερε και ο μητροπολίτης Χίου Μάρκος στο κήρυγμά του.

Κατά τα λοιπά, όμως, ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης κάνει ντόρο κατηγορώντας τον μητροπολίτη για μισαλλοδοξία, ενώ επιλέγει να κλείνει τα μάτια σε πραγματικά φαινόμενα εκδήλωσης μίσους και υπαρκτές, κραυγαλέες περιπτώσεις καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως έκανε με την εισβολή σε θεία λειτουργία στη Θεσσαλονίκη και στις ρίψεις μολότοφ στην Ιερά Σύνοδο και σε εκκλησίες της Αθήνας. Προφανώς ο «δικαιωματιστής» Κ. Παπαϊωάννου ενοχλήθηκε από το κήρυγμα του ιεράρχη, τον οποίο πέταξε στον Καιάδα ισχυριζόμενος ότι χρησιμοποίησε τον όρο «λαθρομετανάστες» σε κήρυγμά του (όπως έγραψε η «δημοκρατία» στις 20/8/2016). Εστειλε μάλιστα τα όποια στοιχεία βρήκε στην Εισαγγελία με το ερώτημα τέλεσης «αξιόποινης πράξης». Τώρα να δούμε τι θα κάνει με το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», στο οποίο ο ίδιος όρος χρησιμοποιείται σε επίσημο κυβερνητικό κείμενο…

Ν. Σταυρουλάκης

Και (νέο) φάουλ της Μέρκελ με τα Σκόπια

Γκάφα ή εξόφληση γραμματίων στη FYROM; Ο λόγος για την αναφορά της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην «Passauer Neue Presse» στην οποία, αναφερόμενη στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, τα αποκάλεσε ελληνομακεδονικά. Επίσης, η Μέρκελ αναφέρεται σε 45.000 εγκλωβισμένους μετανάστες στα σύνορα, κάτι που δεν ισχύει, αφού η Ειδομένη έχει αδειάσει εδώ και αρκετό καιρό, κάτι που όφειλε να γνωρίζει η καγκελάριος πριν ρίξει τα δηλητηριώδη βέλη της προς τη χώρα μας.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά που η Μέρκελ προκαλεί στο ζήτημα των Σκοπίων, μια και σε περιοδεία που είχε πραγματοποιήσει στα Βαλκάνια, μιλώντας στην κροατική κρατική τηλεόραση, μεταξύ άλλων είχε ισχυριστεί: «Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, η Σερβία να συνεργαστεί με το Κοσσυφοπέδιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να εκλέξει κυβέρνηση και η Μακεδονία να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα γύρω από το όνομα. Ολα αυτά πρέπει να γίνουν σύντομα, αλλά, εάν η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν δυσκολίες, δεν θα αφαιρέσουμε την προοπτική ένταξης από άλλες χώρες»!

Σκάνδαλο 117.400 € με τα συσσίτια στο hot spot από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ Σερρών αποκάλυψε σκάνδαλο μεγατόνων για το πώς οι «ημέτεροι» της Αριστεράς κάνουν χοντρές μπίζνες και πλουτίζουν. Πατέρας και κόρη, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο, «αλληλέγγυοι» στο Προσφυγικό, επιχείρησαν να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου στο όνομα -πάντα- της αλληλεγγύης και των δικαιωμάτων.

Το σκάνδαλο αποκάλυψε η κυβερνητική βουλευτής Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή (ανήκει στην ομάδα των «53»), επικαλούμενη «ζήτημα ηθικής τάξης», και αφορά ανάθεση του έργου σίτισης 420 προσφύγων στο μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου Μεταναστευτικής Πολιτικής στον νομό (!) Δημήτρη Τάπα. Μάλιστα, η κόρη του κ. Τάπα Χρύσα, επίσης κομματικό μέλος, είναι υπεύθυνη του χώρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή.

Η βουλευτής κατήγγειλε σε τοπική τηλεοπτική εκπομπή τον Δημήτρη Τάπα, υποστηρίζοντας ότι εκείνος και η κόρη του ανέλαβαν τη σίτιση των προσφύγων αντί 750.000 ευρώ (!). «Είναι ηθικό θέμα. Η συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας, η κυρία Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κυρία Τάπα, που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει, και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα, εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αυτό είναι το πρώτο ηθικά ασυμβίβαστο, μια και είναι αναπληρωτής συντονιστής, υπεύθυνος για το Προσφυγικό. Το δεύτερο αφορά την ιστορία με την κόρη του. Δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ» αποκάλυψε η κ. Σταμπουλή.

Η ιστορία ξεκινάει όταν το 10ο Σύνταγμα Πεζικού Σερρών προκήρυξε διαγωνισμό, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες κατακυρώθηκε στον Δημήτρη Τάπα. Ο αρχικός προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχονταν σε 29.350 ευρώ για ποσότητα έως 500 ημερήσιες ατομικές μερίδες σίτισης για χρονικό διάστημα 10 ημερών. Τέσσερις εταιρίες, μεταξύ αυτών και η εταιρία που διατηρεί ο κ. Τάπας, εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Στη διαδικασία των προφορικών προσφορών οι δύο πρώτες εταιρίες απέσυραν το ενδιαφέρον τους, η τρίτη ζήτησε προθεσμία τεσσάρων ημερών για να ετοιμάσει τον φάκελο των δικαιολογητικών της, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό και δεν προσήλθε. Απέμεινε μόνο η εταιρία του κ. Τάπα, στην οποία και κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός. Από την πλευρά του ο κ. Τάπας, σαν να μην τρέχει τίποτα, χαρακτήρισε «αδικαιολόγητο» τον θόρυβο που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία και δεν αποδέχτηκε ότι τίθεται ζήτημα ηθικής ευθύνης λόγω της κομματικής του ιδιότητας στον διαγωνισμό.

Απάντηση στις καταγγελίες για το σκάνδαλο στις Σέρρες έδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Στην ανακοίνωσή του το ΓΕΣ αναγνωρίζει ότι ενέκρινε ποσό 29.350 + 88.050 ευρώ για σίτιση προσφύγων σε εταιρία catering από τα τέλη Αυγούστου έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, σημειώνει ότι ακυρώθηκε ο διαγωνισμός καθώς στις 8 Αυγούστου δημοσιεύτηκε ο νέος νόμος.

Παραίτηση

Την παραίτησή του από μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ο Δημήτρης Τάπας ύστερα από τον θόρυβο που προκλήθηκε για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό σίτισης των προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΓΕ. «Σας ανακοινώνω την παραίτησή μου από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και από αναπληρωτής συντονιστής της. Προβαίνω σ’ αυτή την ενέργεια για λόγους κομματικής και προσωπικής ευθιξίας» σημειώνει στην επιστολή του και χαρακτηρίζει «ανήκουστες και ψευδείς διαδόσεις» όσα γράφτηκαν εις βάρος του.

Ερώτηση στη Βουλή

Διαστάσεις προσλαμβάνουν οι καταγγελίες της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή για ανάθεση της σίτισης προσφύγων στις Σέρρες σε κομματικά στελέχη. Τρεις βουλευτές (Αδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας από τη Ν.Δ. και Μιχάλης Τζελέπης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη) κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή κάνοντας αναφορά σε εύλογα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με το αδιάβλητο της διαδικασίας και την ηθική διάσταση του θέματος. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι κίνητρο ορισμένων δεν είναι τα φιλάνθρωπα αισθήματα, αλλά η πολιτική και η οικονομική ιδιοτέλεια, ενώ ο κ. Κικίλιας ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να διαφυλαχθεί η διαφάνεια στο θέμα των προσφύγων. «Από τις Σέρρες ήρθε η επιβεβαίωση για το πάρτι “ημετέρων” στα hot spot» σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα