Σε καυτή έδρα

Ο Γκιρτζίκης στέλνει τις εκλογές στα Χανιά (!) και η αντιπολίτευση θα ζητήσει παρουσία FIFA και εισαγγελέα

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης

Στα Χανιά, προπύργιο της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ, θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης την 1η Οκτωβρίου. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, αφού ακόμα και τώρα που ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος παλεύει με νύχια και με δόντια για να διατηρηθεί το υπάρχον καθεστώς στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Στο καθεστώς που, με αυτά που κάνει, δεν επιτρέπει να αρχίσει το πρωτάθλημα, που η επιτροπή δεοντολογίας δεν κάνει το καθήκον της, που η διαιτησία είναι μια τεράστια πληγή για το ελληνικό ποδόσφαιρο! Μόνο που η αντιπολίτευση δεν θα παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Να με εποπτεύσει

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη κιόλας θα ζητήσει από τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη την παρουσία ανθρώπου της FIFA στις εκλογές και, αν είναι δυνατόν, του ίδιου του κ. Κουτσοκούμνη. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θα ζητήσουν από τον Σταύρο Κοντονή την παρουσία εισαγγελέα, που θα εποπτεύσει την όλη διαδικασία και το αδιάβλητο των εκλογών.

Στα Χανιά, λοιπόν, εκεί όπου επένδυσε πολλά η ΕΠΟ, για να κερδίσει τις εκλογές, θα φιλοξενήσει τη διαδικασία. Ασφαλώς πρόκειται για μια επιλογή καθ’ όλα νόμιμη, που βεβαίως θα πρέπει να φανεί κατά πόσο εγγυάται την ασφάλεια και τη διαφάνεια των εκλογών, καθώς όσα είχαν ακουστεί για απειλές και εκβιασμούς στις εκλογές της ΕΠΣ Χανίων στις αρχές Αυγούστου έκαναν τον γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«- Επικυρώθηκε η απόφαση της τιμωρίας της ΕΠΣ Χαλκιδικής και σωματείων που προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια, η οποία είχε ληφθεί από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων.
– Αποφάσισε να πραγματοποιηθεί η σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης των ενώσεων-μελών της ΕΠΟ την 1η Οκτωβρίου στη Γεωργιούπολη Χανίων για την εκλογή νέου προέδρου, νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης».

Από την άλλη, λίγο μετά την οριστικοποίηση της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Γραμμένου για την προεδρία της ΕΠΟ, η αντίπαλη… παράταξη φαίνεται πως πήρε την απόφαση για τον δικό της «εκλεκτό», που θα πάρει τη θέση του Γκιρτζίκη στις επερχόμενες εκλογές. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λακωνίας Παναγιώτη Καρρά. Τέλος, οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή (Θύρα 10) διαχωρίζουν τη θέση τους από τη διοίκηση της ΠΑΕ και στρέφονται κατά της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Στο σκαμνί ο Γκριρτζίκης για την κάρτα υγείας

Εκπτωτος και επίσημα είναι ο Γιώργος Γκιρτζίκης! Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την κάρτα υγείας, το οποίο κοινοποιείται άμεσα στην ΕΠΟ και καθιστά έκπτωτους όλους τους εμπλεκομένους! Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις για ΕΠΟ και Γκιρτζίκη καθώς το βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών τους παραπέμπει σε δίκη με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βούλευμα εκδόθηκε στις 23/8 και, πέρα από τον Γιώργο Γκιρτζίκη, σε δίκη παραπέμπονται άλλα πέντε μέλη της σημερινής Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρώην μέλη των Δ.Σ. της ΕΠΟ από το 2005 έως το 2013. Το θέμα έχει να κάνει με την περίφημη υπόθεση της κάρτας υγείας, για την οποία, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, ζημιώθηκε η ΕΠΟ κατά 29.000.000 ευρώ. Το βούλευμα θα επιδοθεί άμεσα στην ΕΠΟ και σύμφωνα με νομικούς κύκλους οι κατηγορούμενοι δεν έχουν κανένα ένδικο μέσο για να το προσβάλουν.

Αίτηση αναίρεσης

Ο μόνος που μπορεί να κάνει αίτηση αναίρεσης είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και η αίτηση αναίρεσης, αν γίνει, θα αφορά πρόσωπα που δεν παραπέμπονται σε δίκη αλλά εμπλέκονται στην υπόθεση. Σε περίπτωση που εντός μήνα δεν γίνει αίτηση αναίρεσης το βούλευμα καθίσταται αμετάκλητο και δίνεται δικαίωμα στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού να προχωρήσει σε διαπιστωτική πράξη. Ολα αυτά σημαίνουν ότι ο χρόνος του Γιώργου Γκιρτζίκη στην ΕΠΟ τελειώνει. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι οι: Βαγγέλης Τοπολιάτης (αναπληρωτής πρόεδρος), Βαγγέλης Μαζαράκης (β’ αντιπρόεδρος), Γιώργος Καραμελίδης (μέλος και πρόεδρος της ΚΕΔ), Γιάννης Οικονομίδης (μέλος), Νίκο Προύντζος (μέλος) και Σπύρος Καλογιάννης (μέλος και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Football League, καθώς τον διαδέχτηκε ο Στέλιος Σφακιανάκης).

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα