Και 30χρονη στο ταχύπλοο- «λαιμητόμο»;

Διασωθείσα ισχυρίζεται ότι ενώ βρισκόταν στη θάλασσα, έβλεπε μία νεαρή δίπλα στον 77χρονο, την οποία ο ίδιος δεν έχει αναφέρει

Για την παρουσία μιας νεαρής γυναίκας στο ταχύπλοο που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα κάνει λόγο στην κατάθεσή της μια επιβάτιδα του τουριστικού σκάφους «Αντωνία». Συγκεκριμένα, η Α.Α. αναφέρει στην κατάθεσή της ότι είδε μέσα στο μοιραίο ταχύπλοο μια νεαρή γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών.
Αυτή η κατάθεση έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του 77χρόνου Θρασύβουλου Λυκουρέζου, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι μαζί του ήταν μόνο ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και μια 65χρόνη.

Συγκεκριμένα, η μάρτυρας αναφέρει στην κατάθεσή της ότι περίπου τρία λεπτά μετά τον απόπλου και ενώ το σκάφος τους πήγαινε με πολύ μικρή ταχύτητα, άκουσε τον κυβερνήτη να φωνάζει «πού πάει αυτός;» και ταυτόχρονα άκουσε τον σύζυγό της να λέει «πού πάει αυτός ο μ...ς;».

Εν συνεχεία, η μάρτυρας, περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, αναφέρεται και στη μυστηριώδη γυναίκα: «...Μετά από έναν εκκωφαντικό θόρυβο, αντιλήφθηκα τον εαυτό μου να βρίσκεται στη θάλασσα παλεύοντας να κρατηθώ στην επιφάνεια. Βγαίνοντας στην επιφάνεια σχεδόν ταυτόχρονα με τον γιο μου και αφού πιαστήκαμε από επιπλέοντα συντρίμμια του σκάφους μας, το οποίο είχε βυθιστεί, στη συνέχεια γύρισα το βλέμμα τριγύρω για να δω τι είχε γίνει και διαπίστωσα την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους, το οποίο βρισκόταν ακίνητο σε απόσταση περίπου 30 μέτρων. Πάνω επέβαινε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 70 ετών με μια κοπέλα που καθόταν δίπλα του, ηλικίας περίπου 30 ετών. Αυτοί τουλάχιστον ήταν ορατοί από το σημείο που ήμουν. Φωνάζαμε στον άνδρα να μας πετάξει σωσίβια τόσο εγώ όσο και ο γιος μου, αλλά αυτός δεν ανταποκρινόταν».

Σοκ! Δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Θρ. Λυκουρέζου στο τιμόνι του σκάφους

Αίτημα αναπαράστασης του τραγικού δυστυχήματος στην Αίγινα, με τη σύγκρουση του ταχύπλοου με την τουριστική λάντζα, στην αρμόδια ανακρίτρια Πειραιά προσανατολίζονται να καταθέσουν οι συνήγοροι των οικογενειών των θυμάτων, προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνήγοροι των οικογενειών των θυμάτων έχουν επισημάνει από την πρώτη στιγμή σωρεία παραλείψεων των Αρχών, ιδίως τις πρώτες ώρες μετά τη σύγκρουση. Παράλληλα, πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας και τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα.

Σύμφωνα με το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας που είδε το φως της δημοσιότητας, δεν βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο τιμόνι του σκάφους, παρά το γεγονός ότι, κατά δήλωσή του, ο ίδιος ήταν ο χειριστής του.
Υπενθυμίζεται ότι ο 77χρόνος, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά το οποίο έλυσε τη διαφωνία ανάμεσα στην ανακρίτρια και την εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση.

Αντίθετα, σύμφωνα με το πόρισμα, βρέθηκε ένα παλαμικό αποτύπωμα του 77χρονου στα χειριστήρια των μηχανών. Επίσης, βρέθηκε ένα τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του ατόμου που μετέβη στο σημείο για να παραλάβει τους επιβαίνοντες. Ολα τα υπόλοιπα δακτυλικά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν είναι αταυτοποίητα, καθώς δεν ταιριάζουν με αυτά των δύο παραπάνω.

Χτες η συνήγορος των αδελφών του καπετάνιου της λάντζας «Αντωνία», απήθυνε έκκληση εάν υπάρχει οδηγός ταξί που μετέφερε το ηλικιωμένο ζευγάρι, από το λιμάνι της Πέρδικας στο σπίτι του 77χρονου, να προσέλθει και να καταθέσει στην ανακρίτρια Πειραιά.