«Εσβησε» ο εκδότης και ξενοδόχος Κ.Μήτσης

Εφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής ο Κωνσταντίνος Μήτσης (φωτό), ιδρυτής της αλυσίδας ξενοδοχείων Mitsis Hotels και εκδότης της εφημερίδας «Βραδυνή». Ξεκινώντας από το μηδέν, ο Κωνσταντίνος Μήτσης κατάφερε να βρεθεί στην ελίτ των ξενοδόχων της χώρας και η αλυσίδα Mitsis Hotels αριθμεί σήμερα 20 και πλέον ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

Από το Κρυονέρι έφυγε σε νεαρή ηλικία στα τέλη της δεκαετίας του 1940, αναζητώντας την τύχη του στην Αθήνα. Αρχικά, σε ηλικία 17 ετών, ασχολήθηκε με την κλωστοϋφαντουργία, ιδρύοντας την πρώτη βιοτεχνία του. Σε λιγότερο από 10 χρόνια η βιοτεχνία έφτασε να απασχολεί 170 άτομα.Το 1978, ο Κωνσταντίνος Μήτσης στρέφει το ενδιαφέρον του στον χώρο του τουρισμού και ιδρύει το πρώτο ξενοδοχείο του στο νησί της Κω. Ακολουθούν ξενοδοχειακές μονάδες στη Ρόδο, στην Κρήτη, στην Κέρκυρα, στη Μύκονο, στην Αθήνα, στα Ιωάννινα και τα Καμένα Βούρλα.
Ο όμιλος επιχειρήσεων Mitsis σήμερα δραστηριοποιείται στις εκδόσεις, στην κλωστοϋφαντουργία, στα κατασκευαστικά και στην οινοποιία, με την «καρδιά» του όμως να χτυπά πάντα στον χώρο της φιλοξενίας και του τουρισμού. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 3 το μεσημέρι, στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ταφή θα λάβει χώρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος, στο Κρυονέρι Ιωαννίνων, την Τετάρτη.