Βίντεο-σοκ με τον βιασμό από τα σκυλιά του Καντάφι!

Στην κάρτα μνήμης του συγκεκριμένου κινητού τηλεφώνου δεν ήταν αποθηκευμένες φωτογραφίες-αποτυπώσεις ευτυχισμένων οικογενειακών στιγμών. Στο βίντεο-ντοκουμέντο που περιήλθε στην κατοχή του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN, και στη συνέχεια έκανε τον γύρο του κόσμου, αποτυπώνεται ίσως η πιο φρικτή διάσταση του πολέμου στη Λιβύη. Η χρήση δηλαδή του βιασμού γυναικών ως «όπλο» από το καθεστώς Καντάφι με στόχο την τρομοκράτηση των αντικαθεστωτικών.

 

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, στο συγκεκριμένο βίντεο «πρωταγωνιστούν» δύο άνδρες ντυμένοι με πολιτικά ρούχα. Στέκονται σαδιστικά πάνω από μία γυμνή γυναίκα που, έχοντας το πρόσωπο στο πάτωμα, βρίσκεται γονατισμένη μπροστά τους. Ο ένας από τους δύο, που κάθεται πίσω της, τη σοδομίζει, χρησιμοποιώντας κάτι που μοιάζει με σκουπόξυλο, ενώ οι κραυγές της γυναίκας προκαλούν ανατριχίλα. «Δεν αντέχω άλλο» λέει και ξαναλέει η ίδια, ενώ ακούγεται να κλαίει με λυγμούς...

 

Παράλληλα, ο άλλος άντρας πατά με το πόδι του πάνω στο πρόσωπό της - κίνηση που ναι μεν στην αραβική κουλτούρα ισοδυναμεί με την απόλυτη προσβολή, αλλά ωχριά μπροστά στον βιασμό της νεαρής γυναίκας.

 

Αραβες που κλήθηκαν να δουν και να σχολιάσουν το βίντεο δήλωσαν στο CNN ότι οι φωνές των δύο βιαστών έχουν τη «χαρακτηριστική προφορά των κατοίκων της Τρίπολης», της Λιβύης. Παρ' όλα αυτά, όμως, κανείς δεν μπόρεσε να κάνει ταυτοποίηση των προσώπων - είτε των δύο βιαστών είτε του θύματος, γεγονός που έκανε το αμερικανικό δίκτυο που το παρουσίασε να σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο-σοκ.

 

Κατά τα άλλα, και σε ό,τι αφορά στις μάχες που μαίνονται στη χώρα και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ που συνεχίζονται, χθες τα ξημερώματα έγινε γνωστό ότι 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν -ανάμεσά τους και τρία παιδιά- στη διάρκεια της νέας επιδρομής που πραγματοποίησε η συμμαχία στη χώρα, στην πόλη Σόρμαν. Επίθεση που ωστόσο διέψευσε κατηγορηματικά στη συνέχεια η συμμαχία.

 

Οσο για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, που οδήγησαν σε θανάτους αμάχων την Κυριακή στην Τρίπολη; Οι συμμαχικές δυνάμεις τις απέδωσαν σε «τεχνικό σφάλμα του οπλισμού» τους.

 

 

Γιώργος Τραπεζιώτης

Ετικέτες: