«Σκοτώνουν» κόκκινα καταναλωτικά δάνεια!

Οι τράπεζες τα πωλούν για μόλις 0,06-0,08 σεντς/ευρώ!

Στην πώληση «κόκκινων» καταναλωτικών δανείων σε πολύ χαμηλές τιμές ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι τράπεζες. Πρόκειται για δάνεια ύψους 3 δισ. ευρώ περίπου, που έχουν διαγραφεί οριστικά από τα πιστωτικά ιδρύματα και βγαίνουν προς πώληση για να μην αγγίξουν οι τράπεζες σε πρώτη φάση τα στεγαστικά δάνεια. Παράλληλα, οι τράπεζες «σκοτώνουν» δάνεια που είναι πλήρως διαγραμμένα από τα βιβλία τους, προκειμένου να μπορέσουν μαζί με αυτά να πουλήσουν «πακέτο» κι άλλα καταναλωτικά δάνεια, τα οποία φέρουν εγγυήσεις και θα είναι πιο προσοδοφόρα.

Η τιμή που προσφέρουν τα ξένα funds είναι η χαμηλότερη και κυμαίνεται μεταξύ 0,06-0,08 σεντς/ευρώ, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία δανείων δεν φέρει εξασφαλίσεις. Αντίθετα, η τιμή ξεπερνά το 0,10 σεντ / ευρώ όταν το δάνειο έχει «κοκκινίσει» τον τελευταίο χρόνο ή στην περίπτωση που ο δανειολήπτης βάζει πού και πού κάποια δόση.

Από τα 25,3 δισ. ευρώ που είναι το συνολικό ποσό των καταναλωτικών δανείων, τα 14 δισ. ευρώ είναι «κόκκινα», ενώ τα 5 δισ. ευρώ βρίσκονται στην περιοχή του «βαθύ κόκκινου» και οι τράπεζες γνωρίζουν ότι η ανάκτησή τους δεν είναι εφικτή. Τα πρώτα πακέτα που θα δοθούν ανά τράπεζα αποτελούνται από δάνεια τα οποία αντιστοιχούν σε χρέη πιστωτικών καρτών, από υπεραναλήψεις και από μικρά καταναλωτικά (έως 10.000 ευρώ), τα οποία δεν έχουν καμία υποθήκη ακινήτου. Εχουν καταγγελθεί εδώ και χρόνια και ο δανειολήπτης τα έχει εγκαταλείψει. Η κορύφωση της πώλησης των εν λόγω χαρτοφυλακίων αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2017. Οι πρώτες διερευνητικού χαρακτήρα συζητήσεις με τους δυνάμει υποψήφιους αγοραστές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα