Τακτοποιήθηκε με καλό μισθό

Στην Κομισιόν ως οικονομική αναλύτρια διορίστηκε η Μόνα Παπαδάκου, πρώην στενή συνεργάτιδα του Παπακωνσταντίνου

Αλλη μία απόδειξη ότι «κανείς δεν πάει χαμένος», ιδίως αν έχει εργασιακή εμπειρία δίπλα σε ανθρώπους που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην είσοδο της Ελλάδας στο τούνελ των Μνημονίων, αποτελεί η πρώην στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Λεμονιά (Μόνα) Παπαδάκου.

Η 39χρονη οικονομολόγος απολαμβάνει πλέον τους υψηλούς μισθούς και τα προνόμια που έχουν τα στελέχη της Κομισιόν, καθώς εργάζεται ως οικονομική αναλύτρια στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η κ. Παπαδάκου εμφανίζεται ως Desk Officer για τη Ρουμανία, δηλαδή παρακολουθεί την πορεία της ρουμανικής οικονομίας και ανήκει στη Διεύθυνση Παρακολούθησης των οικονομιών των κρατών-μελών της Ε.Ε., η οποία με τη σειρά της εποπτεύεται από τον γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν Μάρκο Μπούτι. Ο Ιταλός αξιωματούχος είναι το δεξί χέρι του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Η Ελληνίδα οικονομολόγος υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου τόσο κατά την καταστροφική θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών την περίοδο 2009-2011, επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, όσο και κατά το πέρασμά του από το υπουργείο Περιβάλλοντος την περίοδο 2011-2012. Μάλιστα, η μετακόμισή της από το ένα υπουργείο στο άλλο ήταν επεισοδιακή, καθώς είχε δεχτεί κύμα αποδοκιμασιών από υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών την ημέρα που αποχώρησε από την οδό Νίκης μαζί με τον πολιτικό προϊστάμενό της για να εγκατασταθούν στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Αργότερα υπήρξε συνεργάτιδα της πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αννυς Ποδηματά.

Παρότι δεν είναι η πρώτη άλλοτε συνεργάτιδα του κ. Παπακωνσταντίνου που αποκαθίσταται επαγγελματικά, χάρη στη μνημονιακή εμπειρία που απέκτησε πλάι στον πρώην υπουργό, η περίπτωση της κ. Παπαδάκου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, διορίστηκε στην Κομισιόν με σύμβαση, χωρίς διαγωνισμό, κάτι που είναι καθ’ όλα νόμιμο, αλλά γεννά εύλογα ερωτήματα για το πώς επιλέχθηκε για τη θέση αυτή στην καρδιά της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα