ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 622.000 € σε βαλίτσα ανθρώπου του Μαρινάκη

Ενα καλά κρυμμένο μυστικό του 2014 έρχεται σήμερα στο φως
Απίστευτο! Προσπάθησε να περάσει παρανόμως 1.244 κολλαριστά πενατκοσάρικα!
Συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» (προερχόμενος  από τα Αραβικά Εμιράτα) ο Ν. Συντυχάκης, μεγαλοστέλεχος της ναυτιλιακής Capital

Η Θέση μας: Λερναία Υδρα η ανεργία!

Διαβάστε online την «δημοκρατία» ,εδώ

Διαβάστε επίσης:

►ΜΕΤΑ ΤΙΣ 4 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟ ΧΑΟΣ

►Ψυχάρης: Πήρα δάνειο 15.000.000 € με ...αέρα για εγγύηση

►«Ψαλιδισμένες» έως και 38% (σήμερα) 150.000 επικουρικές

►Ι. Κουρτάκης προς την Εξεταστική Επιτροπή :Εχω την ιδιότητα του υπόπτου

►Γελάει η Ελλάδα! Και ο αμίμητος Λεβέντης στην παρέα Τσίπρα για τη Νέα Υόρκη

►Τακτοποιήθηκε με καλό μισθό

►ΔΕΗ: Μηνιαίους λογαριασμούς ζητά ο Σκουρλέτης

►Προγράμματα 1,5 δισ. για τους αγρότες


 

Το μεγαλοστέλεχος της ναυτιλιακής Capital Ν. Συντυχτάκης προσπάθησε να περάσει παρανόμως 1.244 κολλαριστά πεντακοσάρικα

Στενός συνεργάτης του εφοπλιστή και υπόδικου Βαγγέλη Μαρινάκη προσπάθησε να εισάγει παράνομα στην Ελλάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά πιάστηκε στα πράσα!
Πάντως, αν και το γεγονός σημειώθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια και κρατήθηκε έως τώρα μυστικό, τα ερωτήματα για την έκβαση της υπόθεσης παραμένουν ακόμη σε εκκρεμότητα...

Στις 2.45 το μεσημέρι της Τρίτης 23 Σεπτεμβρίου 2014, υπάλληλοι του τελωνείου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούν, ανακάλυψαν μέσα σε αποσκευή επιβάτη που προερχόταν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ποσό 622.000 ευρώ, τα οποία προσπάθησε να περάσει στη χώρα μας χωρίς όμως να τα δηλώσει, όπως όφειλε.

Ο επιβάτης αυτός ονομαζόταν Νικόλαος Συντυχάκης, καθόλου τυχαίο πρόσωπο. Ο 54χρονος σήμερα κ. Συντυχάκης, κάτοικος Πειραιά, είναι γενικός διευθυντής της Capital Ship Management Corp, της ναυτιλιακής εταιρίας συμφερόντων του κ. Μαρινάκη. Επίσης, είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Capital Product Partners, συμφερόντων επίσης του κ. Μαρινάκη. Εντυπωσιακή είναι και η «λεπτομέρεια» ότι το ποσό που είχε στις αποσκευές του ήταν σε (1.244 κολλαριστά) χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, προφανώς για λόγους όγκου, όπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις διακίνησης μαύρου ή μη δηλωμένου χρήματος.
Υστερα από τον σχετικό έλεγχο, οι τρεις τελωνειακοί του αεροδρομίου προχώρησαν στη δέσμευση του ποσού. «Η δέσμευση έγινε για περαιτέρω έρευνα περί της νόμιμης προέλευσης των ρευστών διαθεσίμων, επειδή υφίστανται ενδείξεις για νομιμοποίηση χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες», όπως ανέφερε και η σχετική απόφαση «δέσμευσης ρευστών διαθεσίμων» την οποία συνέταξαν επιτόπου.

Για τα δεδομένα των τελωνειακών ελέγχων, αυτή ήταν μια σημαντική επιτυχία. Γι' αυτό και εκδόθηκε λίγες ημέρες αργότερα δελτίο Τύπου από την Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΥΕ), από το οποίο έγινε γνωστό -δίχως όμως να αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα- για πρώτη φορά το θέμα. «Στις 23/9/2014 υπάλληλοι του Τελωνείου Αερολιμένα "Ελ. Βενιζέλος", στο πλαίσιο των ελέγχων του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων, παραποιημένων προϊόντων και ρευστών διαθεσίμων, ανακάλυψαν μέσα σε αποσκευή επιβάτη προερχόμενου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ποσό 622.000 ευρώ, το οποίο προσπάθησε να εισάγει στην Ε.Ε. χωρίς να το δηλώσει στο τελωνείο, ως όφειλε» σημειωνόταν στην ανακοίνωση με την οποία η ομοσπονδία έδινε συγχαρητήρια στους τρεις υπαλλήλους «για την επιτυχία τους» και καλούσε με την ευκαιρία αυτή «όλους τους συναδέλφους να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη διασφάλιση των εθνικών και κοινοτικών δημοσιονομικών συμφερόντων, της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των πολιτών».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποδίδεται στο ότι η προσπάθεια από τον στενό συνεργάτη του κ. Μαρινάκη για παράνομη εισαγωγή ενός τέτοιου μεγάλου ποσού από μια χώρα όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελλάδα σημειώθηκε κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ως εκ τούτου, έχει σημασία και ποια άλλα σημαντικά γεγονότα επακολούθησαν τους επόμενους μήνες, τα οποία έχουν ενδεχομένως και αυτά κάποια σχέση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Δεν θεωρείται απίθανο τα γεγονότα αυτά να εξηγούν για ποιον λόγο χρειάστηκε στην πραγματικότητα να επιχειρηθεί η είσοδος 1.244 χαρτονομισμάτων 500 ευρώ στη χώρα μας δίχως να δηλωθούν, όπως προβλέπουν οι νόμοι.

Κατασχέθηκε το 25% του ποσού, ενώπιον του εισαγγελέα η υπόθεση

Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί από το 2014 τις αρμόδιες Αρχές με τον εντοπισμό ποσού 622.000 ευρώ σε βαλίτσα επιβάτη, ο οποίος κατέφθασε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Το περιστατικό συνέβη στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, όταν υπάλληλοι του Τελωνείου Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούν για την καταστολή του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων, παραποιημένων προϊόντων και ρευστών διαθεσίμων, ανακάλυψαν τα χρήματα μέσα στην αποσκευή.

Εν συνεχεία, το ζήτημα παραπέμφθηκε στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, ενώ οι τελωνειακές Αρχές -βάσει της νομοθεσίας- κατέσχεσαν το 25% του επίμαχου ποσού. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Αρχής, το ζήτημα έχει παραπεμφθεί ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών, από τις οποίες αναμένονται απαντήσεις για την τύχη της υπόθεσης, των χρημάτων αλλά και της ποινικής μεταχείρισης του επιβάτη με τα αδήλωτα 622.000 ευρώ.