ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!

Η προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τα δημοσιεύματα της «δημοκρατίας» σχετικά με το έλλειμμα του 2009 είναι μια εξέλιξη πολυσήμαντη, που σημειώνεται μάλιστα σε κρίσιμες στιγμές για τον δημόσιο βίο της χώρας. Συνιστά καταρχάς δικαίωση των αποκαλύψεων της εφημερίδας μας. Σε μια εποχή που γίνεται μεγάλη συζήτηση για τον ρόλο του Τύπου, αποδεικνύεται ότι η ερευνητική δημοσιογραφία είναι περισσότερο απαραίτητη παρά ποτέ.

Η ανάκτηση της αξιοπιστίας, του κύρους και η κυκλοφοριακή επανάκαμψη των εφημερίδων είναι στοιχεία συνυφασμένα με την επιστροφή στην αποστολή τους για τη σε βάθος διερεύνηση των μεγάλων θεμάτων και την αποκάλυψη της αλήθειας.

Οταν μάλιστα πρόκειται για υποθέσεις που συνδέονται ευθέως με την πορεία της πατρίδας και της κοινωνίας μας, το καθήκον είναι υψηλότερο. Η «δημοκρατία» είναι υπερήφανη, διότι με τη δύναμη και τη στήριξη των αναγνωστών της ανταποκρίνεται σε αυτήν την αποστολή. Από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της όχι μόνο δεν αποδέχθηκε τη μνημονιακή ομερτά, την οποία επιχείρησε να επιβάλει αρχικώς η τότε εξουσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά την πολέμησε και συχνά μόνη.

Η διόγκωση του ελλείμματος του 2009 αποτέλεσε το εργαλείο για την πλήρη καθυπόταξη της χώρας στις διαθέσεις των δανειστών, για τη δημιουργία ενός τεράστιου λαβύρινθου από τον οποίο η Ελλάδα θα ήταν αδύνατο να βγει. Δυστυχώς, όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και εντεύθεν υπέκυψαν αργά ή γρήγορα στον εκβιασμό, υποτάχθηκαν στα κελεύσματα των οικονομικών δολοφόνων και μετέτρεψαν σε ταμπού αυτό το ζήτημα. Οχι μόνο επιχειρήθηκε να ενοχοποιηθεί κάθε σχετική συζήτηση, αλλά και θύτες όπως ο (καταδικασμένος από το Ειδικό Δικαστήριο) Γ. Παπακωνσταντίνου προσποιούνται διαρκώς, με απερίγραπτο θράσος, τα θύματα.

Με τις αποκαλύψεις για τη μεγάλη συνωμοσία η «δημοκρατία» έσπασε την ομερτά και έφερε στο φως στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι τίποτε δεν έγινε τυχαία εκείνη την κρίσιμη περίοδο. Οι απειλές που εκπορεύονται τώρα από τα στρατηγεία των δανειστών και ανακυκλώνονται από εγχώριους συνεργούς και υποτακτικούς δείχνουν ότι τρέμουν την αλήθεια. Ειδάλλως δεν θα αντιδρούσαν τόσο σπασμωδικά.

Το έργο που επωμίζεται η ελληνική Δικαιοσύνη ασφαλώς δεν είναι εύκολο. Ομως όλα πρέπει να έρθουν στο φως. Οχι μόνο για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όπου κι αν εδρεύουν, αλλά γιατί αυτό είναι το μεγάλος χρέος στην Ιστορία και την πατρίδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα