ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑ!

Η κατρακύλα των επικεφαλής του κράτους δεν έχει σταματημό. Ξεπερνά κάθε αρνητική πρόβλεψη. Η εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει ότι είναι πρόθυμοι να υποστούν κάθε είδους ταπείνωση και εξευτελισμό από οποιονδήποτε θεωρούν ισχυρό, λέγοντας και «ευχαριστώ» από πάνω, αρκεί να παρατείνεται η διαμονή τους στον θώκο της δανεικής εξουσίας.

Η «δημοκρατία» αναφέρθηκε σ’ ένα από τα τρανταχτά συμπτώματα του αφελληνισμού των δομών της χώρας, στο άρθρο που αφορούσε την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη διεκδίκηση της περίβλεπτης θέσης της προεδρίας της Εθνικής Τράπεζας. Η εφημερίδα μας, μεταξύ άλλων, έγραφε τα ακόλουθα:

«Η γνώση της ελληνικής γλώσσας και η διαμονή στην Αθήνα αποτελούν δύο από τα… “επιπρόσθετα” προσόντα για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τη Λούκα Κατσέλη στην προεδρία της Εθνικής Τράπεζας. Το γεγονός και μόνο ότι στην προκήρυξη του διαγωνισμού της τράπεζας γίνεται ειδική αναφορά στα δύο αυτά στοιχεία καταδεικνύει την πορεία αφελληνισμού που ακολουθείται στις ελληνικές τράπεζες. Οταν το αυτονόητο γίνεται “επιπρόσθετο προσόν”, κατανοεί κανείς ότι ο έλεγχος των τραπεζών τείνει να φύγει από τα ελληνικά χέρια».

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι και η θέση-κλειδί που θα επηρεάζει διαρκώς και καθοριστικά την πορεία της ελληνικής οικονομίας έχει εκ των προτέρων… δωρηθεί στους ξένους επικυριάρχους.

Η ελληνικότητα δεν είναι πια προαπαιτούμενο, ούτε στόχος προς επίτευξη. Αντιθέτως, θεωρείται εμπόδιο. Απλά, πού και πού, χρειάζονται μερικοί «ελληνόφωνοι» για να κάνουν τη… δουλειά των εντολέων τους.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η κοινή γνώμη της χώρας μας άρχισε να μαθαίνει τον όρο «ελληνόφωνος» από τον Γιάννη Κωνσταντίνου, τον άνθρωπο που ο Γιώργος Παπανδρέου είχε διορίσει πρόεδρο της ΔΕΘ. Ο κ. Κωνσταντίνου σε παρουσίαση αναγνωστικού με το γλωσσικό ιδίωμα των Σκοπίων είχε αυτοπροσδιοριστεί ως «Ευρωπαίος ελληνόφωνος κεντροαριστερός δικηγόρος».

Αυτό επιδιώκεται να συμβεί με την πλειονότητα του πληθυσμού: θέλουν να μετατρέψουν τους Ελληνες σε απλούς, άβουλους και ανήμπορους «ελληνόφωνους», που δεν θα έχουν καμία εξουσία στον τόπο τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα