Τριτοκοσμικές συγκοινωνίες

Οι Ελληνες πρέπει να είναι ο μοναδικός λαός στον πλανήτη που έχει πληρώσει τόσο πολλά για να λαμβάνει διαρκώς τόσο κακές υπηρεσίες από το κράτος. Ετι, δε, η ειρωνεία του πράγματος είναι ότι όσο περισσότερα πληρώνει τόσο πιο πολύ επιδεινώνεται η κατάσταση στον δημόσιο τομέα και στις υπηρεσίες του! Για το τελευταίο ευθύνονται η βουλιμία των ξένων επικυριάρχων και η αχρηστία των -εκλεγμένων και μη- επικεφαλής της κρατικής μηχανής.

Από την ημέρα που υπήχθη η πατρίδα μας στη δικαιοδοσία της τρόικας (ή των «θεσμών», όπως τους βάφτισε η νυν κυβέρνηση), οι φορολογούμενοι στη χώρα μας πληρώνουν και για να υπολειτουργεί το Ελληνικό Δημόσιο και για να λαδώνονται ακόμα καλύτερα οι μηχανές των ευρωπαϊκών κρατών που μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα και μας ξεζουμίζουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κακοδαιμονίας του ελληνικού δημόσιου τομέα είναι οι αστικές συγκοινωνίες: οχήματα και βαγόνια μέσα στη βρόμα. Δρομολόγια λιγοστά και τέτοιος συνωστισμός εντός των μέσων μαζικής μεταφοράς που θυμίζει τριτοκοσμικές χώρες.

Η επαιτεία βασιλεύει κι έτσι εμπεδώνεται στον πληθυσμό η καταθλιπτική εικόνα της εγκατάλειψης και των ταξικών τειχών που ξεχωρίζουν τους πατρικίους, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, από τους δουλοπάροικους.

Επίσης, κατά παράβαση κάθε γραπτού και άγραφου νόμου, επιτρέπεται και η εκμετάλλευση ανηλίκων από τους γονείς τους ή ακόμα και από αγνώστους. Κάθε ημέρα, ανεξαιρέτως, όλοι οι επιβάτες των μέσων σταθερής τροχιάς (αλλά ακόμα και λεωφορείων) έρχονται σε επαφή με διαφόρους που βγάζουν νήπια, βρέφη και ανήλικα στη ζητιανιά.

Η συντήρηση στα οχήματα των ΜΜΜ είναι υποτυπώδης ή απλά ανύπαρκτη. Η «δημοκρατία» σε άρθρο της αποκάλυψε ότι «με τον σημερινό σχεδιασμό, κάθε λεωφορείο της ΟΣΥ Α.Ε. χάνει 24 ημέρες τον χρόνο (εξαιτίας βλαβών), αριθμός που, αν πολλαπλασιαστεί επί τα 1.350 οχήματα, οδηγεί το ύψος των μηνιαίων απωλειών συγκοινωνιακού έργου σε αστρονομικά νούμερα».

Σ’ αυτούς που δεν θίγονται απ’ όλα τούτα περιλαμβάνονται οι υπουργοί, οι οποίοι μετακινούνται με τις κρατικές λιμουζίνες τους…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα