ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΠΑΦΗΣ

Το «βαρύ» λάθος Τσίπρα στη ΔΕΘ που του προκαλεί μεγάλη ζημιά

Οσο καλά και αν «στήσεις» μια συνέντευξη Τύπου, ειδικά στο κρίσιμο κομμάτι της σειράς των ερωτήσεων, αυτό που τελικώς αποδεικνύεται στην πράξη είναι ότι θα την πατήσεις αν δεν έχεις «πιάσει» εκ των προτέρων το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία. Αυτό έπαθε και ο Τσίπρας προχθές. Δεν κατάλαβε ότι, σχεδόν δύο χρόνια μετά την άνοδό του στην εξουσία, η ατμόσφαιρα αλλάζει. Οτι οι Ελληνες άρχισαν να τον πιάνουν στο στόμα τους στις παραλίες – δεν είναι πια στο απυρόβλητο. Οτι το καλοκαίρι είναι κρίσιμος πολιτικός χρόνος, καθώς κατά τη διάρκεια της φαινομενικής νηνεμίας κατασταλάζουν απόψεις.

Τόσο από τη γλώσσα του σώματός του και τον τόνο της ομιλίας του όσο και από τις γκριμάτσες του ο πρωθυπουργός έδειξε ότι θεωρεί πως είναι καβάλα στο άλογο επειδή άρπαξε 246.000.000 από τις τσέπες τεσσάρων ολιγαρχών .Επειδή η πρώτη δημοσκόπηση της χρονιάς έδειξε ότι οι ψηφοφόροι του κάνουν υπομονή. Επειδή ήρθαν και τον προσκύνησαν στην Αθήνα έξι ηγέτες του Νότου. Πράγματι, ήταν καβάλα στο άλογο έως την Κυριακή, μέχρι που έκανε ένα «βαρύ» λάθος για την πολιτική πείρα του: έχασε την επαφή με το δημόσιο αίσθημα. Δεν είναι ο πρώτος. Και σε άλλον συνέβη αυτό, το 2008, ο οποίος συμπτωματικά ήταν σε αντιδικία με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό. Οταν όμως χάνεις την επαφή σου με το δημόσιο αίσθημα και σε γελά το πολιτικό αισθητήριό σου, τότε παρασύρεσαι και λες πράγματα που νομίζεις ότι αρέσουν, ενώ στην πραγματικότητα εξοργίζουν.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο πρωθυπουργός έκανε το λάθος να ταυτίσει την εργαζόμενη σε έναν τηλεοπτικό σταθμό με τους καναλάρχες. Στο μυαλό του πρωθυπουργού επικρατεί ακόμη το δόγμα ότι οι δημοσιογράφοι είναι αντιπαθείς, άρα κάθε επίθεση στους δημοσιογράφους, και μάλιστα με το κυνικό επιχείρημα «δεν είστε οι μόνοι που βρίσκονται σε αυτή τη θέση», είναι πολιτικά επωφελής. Η απάντηση είναι ότι «ήταν» – δεν είναι πια. Αλλο το καλοκαίρι του 2015 και άλλο το φθινόπωρο του 2016. Οι δημοσιογράφοι εξακολουθούμε να είμαστε αντιπαθείς, αλλά «κεφάλι» στην αντιπάθεια -και με διαφορά- έχει πάρει η κυβέρνηση. Μετά το κρίσιμο πρώτο λάθος, η συνέντευξη έχασε τον προσανατολισμό της. Ο κατά φαντασίαν «κυρίαρχος» τα έβαλε με δικαστές, υπουργούς, δανειστές κ.λπ. Ο Τσίπρας είπε πράγματα που δεν λέγονται από πρωθυπουργό, ακόμη κι αν πρόκειται να συμβούν. Είτε για την απόφαση του ΣτΕ είτε για τις «εύκολες» αξιολογήσεις που έρχονται. Τελικό αποτέλεσμα; Ο Τσίπρας πήγε τροπαιούχος στη Θεσσαλονίκη, αλλά με τον άγαρμπο τρόπο που διαχειρίστηκε τον «θρίαμβό» του παθαίνει μεγάλη ζημιά.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα