«ΚΡΑΤΟΣ, ΓΑΜΩΤΟ!»

Η υπόθεση του Ωραιοκάστρου και ο κίνδυνος για ισλαμικό γκέτο στο Βορρά

Προσεγγίζουμε την υπόθεση του Ωραιοκάστρου με τον συνήθη ανόητο τρόπο της Αριστεράς: Καταγγέλλουμε, καταγγέλλουν κάποιοι για την ακρίβεια, τους κατοίκους για ρατσιστές, προβάλλουμε την είδηση ότι ο δήμαρχος είναι νεοδημοκράτης και όλα ωραία και καλά, να μια διαχωριστική γραμμή που θα μας βγάλει, θα τους βγάλει ακριβέστερα, από την αμηχανία μας για την ταύτιση με τα Μνημόνια. Σε λίγο θα παρέμβει και ο δικαιωματάκιας γενικός γραμματεύς Παπαϊωάννου, να ζητήσει τη δίωξη των κατοίκων για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου. Εδώ είστε, εδώ είμαστε. Παιδιά, σοβαρευτείτε.

Υπάρχει και ο άλλος δρόμος, ο δρόμος της πειθούς. Τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται με politically correct προσεγγίσεις από τα αριστερά, ούτε με τσιτάτα του τύπου «οι παπούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές». Τα ζητήματα αυτά λύνονται αλλιώς. Εχουμε και λέμε, λοιπόν: Οταν υπήρξε το πρώτο μεγάλο κύμα προσφύγων στην Ειδομένη, συνέβη κάτι περίεργο: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αγνώστου πατρός έστησαν έξω από τον καταυλισμό αντίσκηνα για αυτοσχέδια σχολεία προσφύγων και άρχισαν μαθήματα!

Λίγες μέρες αργότερα, εμφανίστηκαν στην περιοχή ιμάμηδες, σταλμένοι από τους τουρκοκίνητους ψευτομουφτήδες της Θράκης, οι οποίοι προσεφέρθησαν να βοηθήσουν ώστε να ασκήσουν τα λατρευτικά καθήκοντά τους σε αυτοσχέδια τζαμιά οι πρόσφυγες. Εις φωτισμένος κρατικός αξιωματούχος χάλασε τον κόσμο όταν έμαθε όλα τούτα και προειδοποίησε τους προϊσταμένους του ότι, αν επιτραπεί αυτό, σύντομα όλη η περιοχή θα μεταμορφωθεί -χωριστά σχολεία, ανεξέλεγκτα τζαμιά- σε ισλαμικό γκέτο. Οταν υψηλόβαθμος συριζαίος τον ρώτησε «Γιατί ανακατεύεσαι σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών;» (η ανοησία… σύννεφο!), εκείνος απάντησε αφοπλιστικά το εξής: «Μα είμαστε ακόμη κράτος, γαμώτο!».

Τελικά η έκκλησή του εισακούστηκε και αποφασίστηκε τα παιδιά των προσφύγων να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα. Σε όλους όσοι αντιδρούν σήμερα στην προοπτική της συνύπαρξης Ελληνόπουλων με προσφυγόπουλα ένα ερώτημα πρέπει να τίθεται: «Θες στην περιοχή σου χωριστά σχολεία προσφύγων, μελλοντικά γκέτο και αυριανά εκτροφεία τζιχαντιστών ISIS; Αυτό θες; Θες στην περιοχή σου αυτόνομα τζαμιά; Αν ναι, τότε πάρε εσύ την ευθύνη και πες στον κόσμο να διώξει τα προσφυγόπουλα από τα σχολεία». Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα, βλάκες μου, αριστεροί και ακροδεξιοί. Οποιος θέλει τζιχαντιστές στον Βορρά να σηκώσει το χεράκι του. Οσο δε για την υπενθύμιση ότι οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου είναι πρόσφυγες του 1922, άρα έπρεπε να είναι πιο ανοιχτοί: Το ζήτημα δεν είναι αν υπήρξαν πρόσφυγες, αλλά αν γνώρισαν ρατσισμό από Ελληνες όταν ήρθαν ως πρόσφυγες. Και γνώρισαν. Αυτό πρέπει να υπενθυμίζεται.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα