Ιστορίες με βοσκοτόπια και πρόβατα

Σ’ αυτή τη χώρα, οι περισσότεροι θεσμοί έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης

Στο άρθρο μας της 9ης Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Ούτε να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα», αναφερόμενοι στη διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, είχαμε γράψει για τον έναν εκ των τεσσάρων πλειοδοτών:
«Ποιους σκοπούς θέλει να εξυπηρετήσει ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος, ενώ είχε αδυναμία να εκδώσει εγγυητική επιστολή 3.000.000 ευρώ, την παρέδωσε στις 15.40, εκπρόθεσμα κατά 40 λεπτά, λένε οι ανταγωνιστές του, και έπειτα από λίγες ώρες απέκτησε τη δυνατότητα να “χτυπήσει” την άδεια για 54.000.000 ευρώ;»

Και κλείναμε το άρθρο μας με την εξής επωδό: «Αυτή είναι η Ελλάδα. Με πολιτικούς που δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα».
Από τότε πέρασε μόλις μία εβδομάδα και οι εξελίξεις είναι χειρότερες από εκείνες που είχαμε εκτιμήσει, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα τετράποδα – πρόβατα και γίδια ή για την ακρίβεια… βοσκοτόπια.
Μπορεί το τοπίο πριν από τη διαδικασία αδειοδότησης να είχε χίλια στραβά, όμως πραγματικά δεν ήταν τόσο σουρεαλιστικό.

Αυτές τις ημέρες έγινε ο έλεγχος των «πόθεν έσχες» των τεσσάρων νέων «παικτών» και η αρμόδια επιτροπή τα βρήκε «όλα καλά».
Η δε κυβέρνηση από την πλευρά της αρνείται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της διαδικασίας αυτής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών, υπάρχει πρόβλημα με το «πόθεν έσχες», και όχι μόνο με αυτό του κ. Καλογρίτσα. Ομως, ειδικά όσον αφορά αυτόν τον κύριο, λέγεται ότι προσκόμισε αντί για χρήματα…
βοσκοτόπια άλλου, και μάλιστα στη μυθική Ιθάκη του Οδυσσέα, τα οποία μάλιστα φέρεται ότι έχουν προβλήματα κυριότητας και όχι μόνο.
Το δεύτερο αξιοσημείωτο της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι ότι, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι όλα έχουν καλώς με τα βοσκοτόπια, δεν υπάρχει περίπτωση τράπεζα από τις λεγόμενες «συστημικές» να δώσει δάνειο σε εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο των ΜΜΕ με εγγύηση βοσκοτόπια. Η μόνη περίπτωση για να βρεθούν τα λεφτά είναι να τα δώσει η Τράπεζα Αττικής, η οποία εξέδωσε και την εγγυητική επιστολή του κ. Καλογρίτσα.
Με βάση τα παραπάνω, έχει κάθε δίκιο να φοβάται κανείς ότι θα ζήσουμε τραγελαφικές καταστάσεις πάνω σε ένα όντως σοβαρό θέμα, το οποίο σαφώς και έπρεπε να λυθεί, χωρίς όμως να ζήσουμε αυτή τη φαρσοκωμωδία που είναι σε εξέλιξη.

Σε αυτή τη χώρα δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Οι περισσότεροι θεσμοί έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Ομως, για μια μεγάλη μερίδα πολιτών, η Δικαιοσύνη παραμένει το τελευταίο κάστρο στο οποίο μπορεί να καταφύγει ο πολίτης για να βρει το δίκιο του.

Οι πολιτικοί, η κυβέρνηση και τα κόμματα, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, ας αφήσουν τη Δικαιοσύνη έξω από τα πολιτικά παιχνίδια και τα παιχνίδια εξουσίας που παίζουν.
Γιατί -πού ξέρεις;- μπορεί να χρειαστεί να καταφύγουν κι αυτοί κάποια στιγμή στη Δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους. Αν την έχουν διαλύσει με τις πράξεις τους, θα μείνουν έκθετοι.
Οσο για το σίριαλ με τα βοσκοτόπια, τα πρόβατα και τα γίδια, είμαστε ακόμα στην αρχή.

Η συνέχεια στις οθόνες σας…

Σάββας Καλεντερίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα