«Αγκάθι» στα πλευρά του Λεβέντη

Επισημοποιείται η διάσπαση της Eνωσης Κεντρώων, καθώς μεθαύριο Παρασκευή (στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Τιτάνια») θα γίνει η παρουσίαση του νέου κόμματος, το οποίο στελεχώνουν κυρίως πρώην στενοί συνεργάτες του Βασίλη Λεβέντη. Tο όνομα αυτού, όπως έχει ήδη αποκαλύψει από τις 3 Ιουλίου η «κυριακάτικη δημοκρατία», «ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ – Ταυτότητα Κεντρώων» και πρόεδρός του ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης.

Τα στελέχη του νέου κεντρώου -όπως το προσδιορίζουν- κόμματος φιλοδοξούν να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν πριν ο Βασίλης Λεβέντης μπει στη Βουλή και «μεταλλαχθεί». Το κόμμα της Eνωσης Κεντρώων, υποστηρίζουν τα στελέχη του νέου φορέα, «αποδείχθηκε τελικά μια φούσκα, αφού δεν είχε οργανόγραμμα και ανθρώπινο δυναμικό με διακριτούς ρόλους, δεν πραγματοποίησε συνέδριο με πολιτική ταυτότητα, ούτε είχε πλάνο δράσης». Oπως εξηγούν, η πάγια θέση του κ. Λεβέντη ότι «είμαστε το Κέντρο του Παπαναστασίου και του Γέρου της Δημοκρατίας» είναι σύνθημα προς άγρα ψήφων και μόνο.

Η Eνωση Κεντρώων, συνεχίζουν οι πρώην συνεργάτες του Βασίλη Λεβέντη, «είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που χρησιμοποιεί ενίοτε και free lancers (φριλάντζες στην καθομιλουμένη) για να εξασφαλίσει τα άκρως απαραίτητα για την παρουσία της στο πολιτικό σκηνικό». Οι ίδιοι, με προσφορά δεκαετιών στην Eνωση Κεντρώων, παραγκωνίστηκαν «εν μια νυκτί» για να μπουν στο κόμμα «κάποιοι άσχετοι, είτε προερχόμενοι από εντελώς αντίθετους ιδεολογικά χώρους είτε με αδιαφανείς και ρουσφετολογικές διαδικασίες».

Οσον αφορά τον πρόεδρο του νέου φορέα Γιώργο Μπαρτζώκη, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1969. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε ενεργό μέλος του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ την περίοδο 1993-1995 και της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος με ειδίκευση στο Δίκαιο Δανειοληπτών, στο Κτηματολόγιο, στο Διοικητικό Δίκαιο και το Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο. Είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών «Ταυτότητα Δανειοληπτών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα