ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ

Ο πόλεμος για τις τηλεοπτικές άδειες και η στρατηγική της Ν.Δ.

Η υπόθεση της Attica Bank έχει στριμώξει πράγματι τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, γιατί τον εκθέτει στον δικό του κόσμο. Τον εμφανίζει να ανέχεται αυτά που κατήγγειλε στο παρελθόν για τις τράπεζες. Τον στριμώχνει στα σχοινιά σχετικά με την εγκυρότητα ενός διαγωνισμού που είχε μείζονα οφέλη για την κυβέρνηση μέχρι την ανακήρυξη των υπερθεματιστών, αλλά μετά η μπάλα χάθηκε. Δίνει πάτημα στη Ν.Δ. -απολύτως δικαολογημένο- να τον κρεμά στα μανταλάκια.Ωστόσο, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ακόμη και μια αρνητική εξέλιξη βοηθά να καταστεί βασικό θέμα της ατζέντας ένα ζήτημα που όλο το καλοκαίρι παλεύει να βάλει ο Τσίπρας στο τραπέζι, αλλά δεν το καταφέρνει: το ζήτημα της διαπλοκής τραπεζών – ΜΜΕ – πολιτικής.

Στην υπόθεση Τσατάνη, η οποία αρχειοθέτησε μια έρευνα που αφορούσε τον σκανδαλώδη τραπεζικό δανεισμό μέσων ενημέρωσης, κορυφαίων επιχειρηματιών, ολιγαρχών, το σύστημα κατάφερε να περάσει την εικόνα ότι ένας υπουργός πίεζε μια εισαγγελέα να κυνηγήσει μιντιάρχες και επιχειρηματίες, επειδή έτσι… γούσταρε. Οποιος έχει διαβάσει τη λίστα των δανειοδοτήσεων ξέρει ότι προφανώς και δεν είναι έτσι. Τώρα, υπό το φώς των εξελίξεων Καλογρίτσα, θα υποχρεωθούμε να κοιτάξουμε καλύτερα για να δούμε τι ακριβώς έκανε η κυρία Τσατάνη και της επιβλήθηκε η ποινή της στέρησης μισθού για εξήντα μέρες.

Στην εξεταστική για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων -θα καταθέσει και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος αρχές Οκτωβρίου- αποκαλύπτονται όλο το καλοκαίρι τέρατα και σημεία, τα οποία «χάνονται», γιατί οι θιγόμενοι μιντιάρχες τα θάβουν. Ο Καλογρίτσας θα μοιάζει αθώα περιστερά τώρα που ο Τσίπρας, αμυνόμενος, θα ρίξει φως πάνω σε πρόσωπα και κόμματα. Η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ πέρασε αρχικά στην ιστορία, εξαιτίας της αθλιότητας Πολάκη εναντίον δημοσιογράφου ότι θα τον θάψει τρία μέτρα κάτω από τη γη. Τώρα όμως, που θα ιδωθεί υπό το φως της αποκάλυψης «σύζυγος πρώην υπουργού λαμβάνει δουλειά 1.600.000 ευρώ από το Δημόσιο», αλλάζει το έργο.

Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί η αντιπολίτευση καίει τα χέρια της με ανακοινώσεις υπέρ μιντιαρχών, κατά μιντιαρχών, αντί να προσεγγίζει το ζήτημα θεσμικά. Η προϊστορία έχει δείξει ότι το gambling θρέφει τον Τσίπρα. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το βασικότερο πρόβλημα της Ν.Δ. είναι το πρόσφατο παρελθόν της, ο Κυριάκος τα πάει μια χαρά.Eίναι σίγουρη η αντιπολίτευση ότι θέλει να μπει σε αυτό το γήπεδο; Υπολογίζει τον κίνδυνο ότι μπορεί να αποτελέσει πρώτο πιάτο για τους αντιπάλους της; Εχει καμία διάθεση ο Κυριάκος να καλύπτει τον άλβα, τον βήτα ή τον γάμα; Ερώτηση προς προβληματισμό θέτω, δεν σημαίνει ότι έχω δίκιο, μπορεί να έχω άνετα και άδικο.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα