Απειλές του «Ρουβίκωνα» σε Κυριάκο!

Τι αναφέρει μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, μετά τη δήλωση Μητσοτάκη ότι θα τελειώσει τα Εξάρχεια

Με απειλές απάντησε στη στρατηγική «νόμος και τάξη», που προανήγγειλε ότι θα εφαρμόσει στην περιοχή των Εξαρχείων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου. «Σε κάθε περίπτωση, αν το κράτος, δεξιό ή αριστερό, θέλει να τσακίσει τον “Ρουβίκωνα”, ας έρθει να το κάνει.

Αν θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια, ας έρθει να το κάνει (να δουλέψουν και με την ησυχία τους πια οι επενδυτές των ναρκωτικών). Αν θέλει να κλείσει στη φυλακή τους αναρχικούς, ας έρθει να το κάνει… Η εμπειρία του πρέπει να του έχει διδάξει ότι το ζήτημα δεν είναι πώς θα έρθει, αλλά πώς θα φύγει» σημείωσαν, μεταξύ άλλων, με νόημα οι συντάκτες του κειμένου, απευθυνόμενοι στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Το κείμενο της αναρχικής ομάδας έρχεται μετά τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι, όταν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση, «θα τελειώσω τα Εξάρχεια από τον πρώτο μήνα».

 «Νύχτα κόλασης»

«Δεν αμφιβάλλουμε ότι το κράτος μπορεί με στρατιωτικούς όρους να σπάσει τις καταλήψεις, να φυλακίσει αναρχικούς, να βάλει μόνιμα και μαζικά δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια. Πιθανόν να μπορεί να το κάνει και σε έναν μήνα. Αλλά θα πρέπει όλοι τους, Δεξιά και Αριστερά, να έχουν υπόψη τους ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει, και μάλιστα αρκετές φορές» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο μακροσκελές κείμενο.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι των πολύπαθων Εξαρχείων έζησαν το περασμένο Σάββατο ακόμα μία νύχτα «κόλασης», με άγριες συγκρούσεις στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, πετροπόλεμο και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών με βόμβες μολότοφ. Από την Αστυνομία έγιναν τρεις προσαγωγές, μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα