ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ο «αριστερός» εργολάβος και  το πρόβλημα για ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΝΔ

Τον αξιότιμο κύριο Καλογρίτσα, που του έσυραν τα χίλια μύρια και δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει ούτε από στοιχειώδη ευθιξία, δεν τον γνωρίζω. Ούτε και μπορώ να γνωρίζω την ακρίβεια ή τη σκοπιμότητα διάφορων δημοσιευμάτων που τον εμφάνισαν ως πρωταθλητή της φοροδιαφυγής, της προνομιακής και έξω από κάθε όριο τραπεζικής λογικής δανειοδότησης, αλλά και μιας περίεργης κυβερνητικής εύνοιας, προκειμένου να καταστεί σώνει και καλά παράγων στα media.

Τελικά, εν μέσω της απίστευτης κλοτσοπατινάδας κομμωτηρίου των καναλαρχών, σημερινών και επίδοξων, ο Καλογρίτσας δήλωσε… κώλυμα και έσπευσε να αποσυρθεί, για να γλιτώσει το πρόσθετο ξύλο.
Αυτό, δυστυχώς, δεν αναιρεί το γεγονός ότι η περίπτωσή του εξαρχής… έμπαζε νερά. Ενας τύπος που ποντάρει τα ρέστα του για να πάρει μια άδεια και τάζει εκατομμύρια στο Ελληνικό Δημόσιο, έχοντας δηλώσει την προηγούμενη δεκαετία εισοδήματα αναξιοπαθούντος, σίγουρα κάποιον κοροϊδεύει.

Καλύπτεται, βέβαια, ο κ. Καλογρίτσας πίσω από τον μύθο του «αριστερού» εργολάβου, που βόλεψε στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης και άλλα ονόματα, πολύ μεγαλύτερα από το δικό του. Μόνο που από τότε που οι κομμουνιστές έμαθαν τις offshore και τα τελευταία προκαλύμματα προοδευτικής… επιχειρηματικότητας έχουν καταπέσει.

Το πρόβλημα πλέον δεν το χει ο κοκκινογένης εργολάβος αλλά η κυβέρνηση που τον κάλυψε σκανδαλωδώς, κάνοντας ότι δεν βλέπει τα βοσκοτόπια και τις… βοσκοπούλες.

Πρόβλημα πειστικότητας, όμως, στον καταγγελτικό λόγο της έχει ασφαλώς και η Νέα Δημοκρατία. Βλέπετε, ο επίδοξος καναλάρχης είχε εταιρία μετρήσεων κοινής γνώμης με έναν τύπο που προβάλλεται πλέον ως alter ego του Κυριάκου.
Από πού κι ως πού o αριστερός εργολάβος να έχει εταιρία δημοσκοπήσεων; Και τι είδους, μάλιστα; Από αυτές που κυριάρχησαν στις κραυγαλέες αστοχίες, υπηρετώντας (άθελά τους, ελπίζω) τη λογική του μνημονιακού μονοδρόμου.
Και τώρα τι ακριβώς έχει συμβεί; Τσακώθηκε στην πορεία ο Καλογρίτσας με τον Θεοδωρικάκο; Χώρισαν τα τσανάκια τους; Ή απλώς τα συνεταιράκια μοίρασαν τους ρόλους και παίζουν σε δύο ταμπλό;

Η εικόνα δεν είναι καθαρή και δεν είναι καθόλου κολακευτική, πρωτίστως για την κυβέρνηση και δευτερευόντως για την αξιωματική αντιπολίτευση. Η μεν κυβέρνηση φάνηκε υπογείως να σπρώχνει με τα χίλια (όχι μόνο στο θέμα των αδειών) έναν σκοτεινό παράγοντα που καταφανώς δεν είναι σόι στις υποχρεώσεις του προς το Δημόσιο και η αντιπολίτευση να έχει πάρει… μεταγραφή το μέχρι πρότινος πρωτοπαλίκαρό του. Ομορφος κόσμος, ηθικός…

Γιώργος Χαρβαλιάς

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα