Ο άνθρωπος Λεβέντης

Λεκτικές αναμνήσεις από εκπομπές του Καναλιού 67: Μούργα, καθιζήματα, κάποια ζώα δεν με πιστεύανε, βρομόσκυλα, εγκάθετοι, αρκουδέηδες.

«Από το κόμμα του Λεβέντη στον Κυριάκο ο Καλλιάνος – Προσχώρησε στη Ν.Δ. ο άνθρωπος του καιρού» έγραφε χθες η «δημοκρατία». Ο κ. Καλλιάνος αναφέρεται από την εφημερίδα μας ως «άνθρωπος του καιρού» διότι συνεργαζόταν με την ΕΡΤ ως τηλεοπτικός μετεωρολόγος. Ο Βασίλης Λεβέντης, πάντως, πρέπει να τον έχει επηρεάσει καθοριστικά, αφού είναι παντός καιρού. Ο άρτι προσχωρήσας στη Ν.Δ. Καλλιάνος ακολουθεί πιστά τα βήματα του πρώην αρχηγού του – με αρκετά μεγάλη διαφορά φάσεως. Πριν από τον Καλλιάνο είχε πολιτευτεί με τη Ν.Δ. ο ίδιος ο Βασίλης Λεβέντης!

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων είχε θέσει την υποψηφιότητά του για βουλευτής της Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία – αρχηγός της οποίας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Αυτό συνέβη στις εκλογές του Ιουνίου του 1989 (το «βρόμικο» έτος, όπως το αποκαλούν οι… ζάλευκοι και άσπιλοι πασοκτζήδες).

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Ενωσης Κεντρώων antidiaploki.gr, «στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 1989 μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθήνας, όμως με 5.212 σταυρούς προτίμησης κατατάχθηκε μόλις 29ος ανάμεσα σε 31 υποψηφίους και δεν εκλέχτηκε». Η αναφορά γίνεται στο άρθρο που τιτλοφορείται «Ο άνθρωπος Βασίλης Λεβέντης» (λες και είχαμε απορία για το είδος στο οποίο ανήκει ο κ. Λεβέντης) και το οποίο επικεντρώνεται κυρίως στην πολιτική του σταδιοδρομία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι έχει προκύψει μια μεγάλη παρεξήγηση και ο κ. Λεβέντης νομίζει ότι η έννοια «άνθρωπος» ταυτίζεται με εκείνες του πολιτικού και του πολιτευτή, ενώ είθισται να νομίζεται το αντίθετο.

Σε κάθε περίπτωση, η υπενθύμιση των πολιτικών διαδρομών του γλαφυρού προέδρου είναι διδακτική. Από τη μία, πολιτεύτηκε νεοδημοκρατικά με ηγέτη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και, από την άλλη, λίγα χρόνια αργότερα (το 1993), τον καταριόταν να νοσήσει από την επάρατο επειδή νόμιζε ότι ο Μητσοτάκης θα του έκλεινε το κανάλι!

Ταυτόχρονα, ενώ είχε στήσει τηλεοπτικό σταθμό με άδεια από τη… σημαία, μαχόταν κόντρα στη διαπλοκή! Ζωή σαν ποίημα…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα