Ούτε σαπούνι στα έξι ιατρεία του δ. Αθηναίων

Σοβαρές ελλείψεις σε είδη αντισηψίας, καθαριότητας, αναλώσιμα αλλά και φαρμάκων

Βαριά εκτεθειμένος είναι ο Δήμος Αθηναίων λόγω των δραματικών ελλείψεων που παρουσιάζουν τα έξι Δημοτικά Ιατρεία, τα οποία δεν έχουν ούτε σαπούνι και προϊόντα αντισηψίας, ενώ συχνά οι γιατροί αναγκάζονται να αγοράσουν από την τσέπη τους διάφορα αναλώσιμα, όπως σύριγγες και αναισθητικά φάρμακα, αλλά και εξαρτήματα ιατρικών μηχανημάτων.

Τα παραπάνω κατήγγειλε το προεδρείο του Συλλόγου Ιατρών του Δήμου Αθηναίων στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη στα γραφεία του ΙΣΑ. Μάλιστα, όπως επισήμαναν οι γιατροί, «όλα τα ανωτέρω καθιστούν τις συνθήκες εργασίας επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα Δημοτικά Ιατρεία παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις ειδών καθαριότητος και αντισηψίας, ιατρικών υλικών και μέσων εξέτασης των ασθενών, όπως ιατρικά υποσέντονα, επιστόμια, πετσέτες μιας χρήσης και άλλα αναλώσιμα.
«Δεν έχουμε αρκετά φάρμακα απαραίτητα για την εκτέλεση ιατρικών πράξεων, ενώ άλλα φάρμακα ή αναλώσιμα είναι είναι ληγμένα, όπως σύριγγες, αναισθητικά φάρμακα, κολποσκόπια, βελόνες, υποχρεώνοντάς μας ενίοτε να προβούμε στην αγορά τους, προκειμένου να βοηθήσουμε τους ασθενείς. Επιπλέον υπάρχει αδυναμία ή αδιαφορία για αποκατάσταση ή αντικατάσταση οποιουδήποτε μηχανικού εξαρτήματος, με αποτέλεσμα πολλά εξ αυτών να επισκευάζονται με δικά μας έξοδα» υποστηρίζουν οι γιατροί.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα