Ελληνόπουλα ακάλυπτα από μηνιγγίτιδα B

Σοβαρά «κενά» στον εμβολιασμό των Ελλήνων μαθητών, ακόμα και για ασθένειες που μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρες, διαπιστώνει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία (ΕΠΕ). Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΕΠΕ Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον εμβολιασμό κατά της μηνιγγίτιδας Β΄, καθώς μόλις τρεις στους 10 Ελληνες μαθητές έχουν εμβολιαστεί και είναι προστατευμένοι από το επικίνδυνο μικρόβιο.

«Ο προβληματισμός και ο φόβος των γονέων, σε συνδυασμό με την έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στις φαρμακευτικές εταιρίες και την άγνοια σχετικά με τα συστατικά των εμβολίων, δημιουργούν ένα σοβαρό ζήτημα στην εμβολιαστική κάλυψη της Ελλάδας» ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος, κατά την ομιλία του σε ημερίδα για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι παιδίατροι «χτυπούν καμπανάκι» για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς τα τελευταία χρόνια (λόγω και της οικονομικής κρίσης) ο αριθμός των μαθητών που δεν κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια αυξάνεται συνεχώς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα