Καταγγέλει ότι έσβησε μωράκι από κοκκύτη

«Θύμα» του κινήματος κατά των εμβολίων 

Σάλο έχει προκαλέσει η καταγγελία του παιδιάτρου Αντώνη Δαρζέντα από την Πάτρα για ένα βρέφος 50 ημερών που, σύμφωνα με τον ίδιο, έπεσε θύμα του αντιεμβολιστικού κινήματος που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, χάνοντας τη ζωή του από κοκκύτη.

Οπως υποστηρίζει ο κ. Δαρζέντας, το βρέφος δεν πρόλαβε να εμβολιαστεί, καθώς ήταν πολύ μικρό και προσβλήθηκε από την ασθένεια επειδή κάποιος από τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθε σε επαφή είχε αμελήσει να κάνει το εμβόλιο. «Δεν είχε έρθει ή ώρα να εμβολιαστεί το παιδί, δεν υπήρξε ιατρικό λάθος. Ωστόσο, αν είχε εμβολιαστεί σωστά ο περίγυρός του, το βρέφος δεν θα είχε νοσήσει. Προφανώς, κάποιος από το περιβάλλον του παιδιού ήταν άρρωστος, με αποτέλεσμα να νοσήσει το παιδί και να πεθάνει» είπε στη «δημοκρατία» ο παιδίατρος από την Πάτρα.

Δεν επιβεβαίωσε

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ίδιος, επικαλούμενος μαρτυρίες συναδέλφων του, το βρέφος άφησε την τελευταία πνοή του σε γνωστό θεραπευτήριο της Αθήνας. Σημειώνεται, πάντως, ότι, σε επικοινωνία της «δημοκρατίας» με εκπρόσωπο του θεραπευτηρίου, δεν επιβεβαιώθηκε πως υπήρξε τις τελευταίες ημέρες θάνατος παιδιού από κοκκύτη. Οπως εξηγεί ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας (ΕΠΕ) Δημήτρης Ζαφειρίου, ο πρώτος εμβολιασμός για τον κοκκύτη πραγματοποιείται μόλις το παιδί συμπληρώσει δύο μήνες ζωής. «Δεν γνωρίζω αν ευσταθεί η καταγγελία. Αν ισχύει και αν πρόκειται για παιδί 50 ημερών, ίσως ήταν νωρίς για να εμβολιαστεί. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, μιλώντας για μεγαλύτερα παιδιά, πρέπει να εξετάζεται αν τα περιστατικά συνδέονται με το αντιεμβολιαστικό κίνημα» σημειώνει ο κ. Ζαφειρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα