Βανδαλισμός Ιερού Ναού στη Σύρο

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί τους πιστούς, οι οποίοι επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό της Ανάστασης στην Σύρο για τη Θεία Λειτουργία.

Όπως διαπίστωσαν, η εκκλησία είχε μπει στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών, οι οποίοι είχαν γεμίσει τους τοίχους με συνθήματα και ύβρεις.

Οι πιστοί και οι κάτοικοι της περιοχής δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους για τη βεβήλωση του ναού, που αποτελεί το κέντρο αναφοράς της ενορίας, και ζήτησαν την τιμωρία των δραστών, πόσο μάλιστα οταν βρισκόμαστε λίγες μόλις μέρες πριν την μεγάλη εκκλησιαστική εορτή της περιφοράς της εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου, που θα γίνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Οι ανεγκέφαλοι ζωγράφισαν σε μαρμάρινες επιφάνειες, στην πλακέτα που αναγράφονται οι δωρητές της εκκλησίας, ενώ στο στόχαστρο μπήκε και μια Ελληνική σημαία που βρίσκεται ζωγραφισμένη στην περιοχή.

Ο πατέρας Αντώνης, και ο αρχιμανδρίτης Νικόλας Γαβαλλάς εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για το γεγονός, ενώ και οι κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν τα μανίκια….και αποκατέστησαν τις φθορές.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομική διεύθυνση και ελπίζουμε να μην ξανά παρουσιαστεί παρόμοιο περιστατικό.

πηγή: cyclades24.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα