Αντιδρούν οι αμπελουργοί (παραγωγοί τσίπουρου) σε αύξηση της φορολόγησης

Την αντίθεσή της στη σχεδιαζόμενη από το υπουργείο Οικονομικών εξομοίωση του φόρου των λεγόμενων «διήμερων» αμπελουργών-αμβυκούχων (που διενεργούν 48ωρες αποστάξεις) με αυτόν των μεταποιητών αλλά και τη διατήρηση της έκπτωσης του 50% «που καταχράται τόσα χρόνια αριθμός μεταποιητών-αποσταγματοποιών και η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να εφαρμόζεται στο τσίπουρο, όπως έχει τονίσει με έγγραφό της και η Κομισιόν το 2012» εξέδωσε η Ομοσπονδία Αμβυκούχων-Αμπελουργών.

Οπως λένε τα μέλη της Ομοσπονδίας, ως δικαιολογία προβάλλεται η αύξηση των εσόδων από την παράνομη διακίνηση τσίπουρου, ωστόσο «το προϊόν που καταναλώνεται υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να προέρχεται από παραγωγό που πληρώνει μεν κατ’ αποκοπή φόρο, αλλά δεν είναι μικρός όταν είναι στα 60 λεπτά και δεύτερον δεν είναι το μόνο έξοδο του παραγωγού».

«Η προσοχή μας στρέφεται στις εισαγωγές παράνομης αλκοόλης και υποκατάστατου του τσίπουρου και στην παράνομη προμήθεια πρώτης ύλης» σημειώνει η Ομοσπονδία, η οποία τονίζει ότι τα ανωτέρω έχουν επανειλημμένα καταγγελθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα