Καθιστός ο νεκρός δεσπότης

Στο πένθος έχει βυθίσει την εκκλησία των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών (Παλαιοημερολογίτες) η κοίμηση του επισκόπου Φθιώτιδος και Θαυμακού Καλλίνικου. Το πρωί της περασμένης Τετάρτης, ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, προκειμένου να ασπαστεί το λείψανο του μακαριστού Καλλίνικου, το οποίο εκτέθηκε -σε στάση καθήμενου, σε καρέκλα- σε προσκύνημα, και να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Η κοινή άλλωστε κυκλαδίτικη καταγωγή τους ήταν σημείο αναφοράς για τους πιστούς των δύο εκκλησιών, που συμβιώνουν αρμονικά εδώ και πολλά χρόνια κατά το ορθόδοξο πνεύμα.

Στον καθεδρικό ναό προσήλθαν, επίσης, δεκάδες κληρικοί και λαϊκοί του Παλαιού Ημερολογίου που ασπάστηκαν τη δεξιά χείρα του γέροντα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και αναπαύτηκε στα βαθιά γεράματα, αφήνοντας πολύτιμη «παρακαταθήκη» το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο του.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Φθιώτιδος, «ο μακαριστός επίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών Καλλίνικος ήταν άνθρωπος ταπεινός, μετριοπαθής και ουδέποτε δημιούργησε προβλήματα στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και προσωπικά στον σεβασμιότατο μητροπολίτη, τον οποίο εκτιμούσε, και οσάκις συναντώντο, απέδιδε την πρέπουσα τιμή».

Ο Καλλίνικος είχε χειροτονηθεί διάκονος και πρεσβύτερος από τον αείμνηστο μητροπολίτη Σύρου – Τήνου Φιλάρετο και ανήκε στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου έως το 1965, οπότε και προσχώρησε στην τάξη των Παλαιοημερολογιτών. Η ταφή του έγινε στην Ιερά Μονή του Οσίου Αθανασίου στο Ανυδρο Φθιώτιδας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα