Στα άκρα ο Πολάκης με τους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και στους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη χρηματοδότησης που έχει καθηλώσει εκατοντάδες ασθενοφόρα στα συνεργεία. Χθες, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τους συνδικαλιστές ότι «αυτοεξευτελίζονται» με τις κινητοποιήσεις τους, ενώ οι εργαζόμενοι ανταπάντησαν με το επιχείρημα ότι «ξεπουλά το ΕΚΑΒ».

Λάδι στη φωτιά έριξε η τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή και αφορά τη δυνατότητα του ΕΚΑΒ να υπογράφει συμβάσεις «με αεροπορικές ή άλλες εταιρίες μεταφορών για μίσθωση μέσων, ύστερα από έγκριση του υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, στην περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του». Με αφορμή την τροπολογία αυτή, χθες το πρωί οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ προχώρησαν σε κινητοποιήσεις έξω από το Κοινοβούλιο.

Αργότερα μιλώντας στη Βουλή ο κ. Πολάκης καταφέρθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και χαρακτήρισε την κινητοποίησή τους «τηλεοπτικό αγωνιστικό σόου συγκεκριμένων ατόμων που βλέπουν ότι δεν θα έχουν ρόλο σε λίγο». Ο κ. Πολάκης αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ και σημείωσε ότι η σχετική διάταξη ισχύει από το 1990. «Με τη δεύτερη τροπολογία προικοδοτούμε το ΕΚΑΒ με ένα ποσό κάθε χρόνο μέσα από τον ΕΟΠΥΥ, μια και υπάρχουν απλήρωτες διακομιδές από το 1980 και βγαίνουν και μας κουνούν το δάχτυλο. Είναι να τρελαίνεσαι. Δίνουμε κάθε χρόνο 12.000.000 ευρώ για το ΕΚΑΒ. Πρακτικά του δίνουμε 50% παραπάνω του προϋπολογισμού του που είχε μέχρι τώρα και βγαίνουν και μιλάνε, αντί να πουν ευλόγησον;» είπε με το γνωστό του, πλέον, ύφος.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα