Εξέγερση μεταναστών στη Μόρια: Έβαλαν φωτιά στο hot spot

Εξέγερση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο με εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως από το Πακιστάν, να διαμαρτύρονται για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλωβισμό τους στο νησί.

Μετά την εκδήλωση της εξέγερσης, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους οι οποίοι στη συνέχεια πυρπολήθηκαν από τους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο hot spot επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία -η οποία έσβησε τη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει στις εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να καούν τουλάχιστον 8 κοντέινερ- ενώ διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε μέσα στο κέντρο καταφέρνοντας να αποκαταστήσει την τάξη.

Όπως ενημέρωσε μέσω Twitter η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης Ασύλου, τα γραφεία της στον καταυλισμό καταστράφηκαν από τη φωτιά, οι εργαζόμενοι σε αυτά όμως είναι ασφαλείς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα