Οι ουραγοί του Σημίτη

Η «δημοκρατία» βρίσκεται στην εθνική πρωτοπορία από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της μέχρι και σήμερα. Αυτό δεν είναι μια αυτάρεσκη διατύπωση, αλλά η ψυχρή αποτίμηση της συνεισφοράς της εφημερίδας μας στα δημόσια πράγματα. Πάντα με αποκλειστικό οδηγό την αλήθεια και το συμφέρον του έθνους και του λαού, η «δημοκρατία» αφήνει κατά μέρος τα ασήμαντα και ερευνά σχολαστικά οτιδήποτε δύναται να επηρεάσει τον συλλογικό βίο.

Ενα από τα μείζονα ζητήματα που εξετάστηκε, αναλύθηκε, σχολιάστηκε και προβλήθηκε από τις σελίδες της «δημοκρατίας» και της «κυριακάτικης δημοκρατίας» είναι αυτό του κατοχικού δανείου. Το ύψος του αναγκαστικού δανείου, το οποίο οφείλει να επιστρέψει εντόκως και στο ακέραιο η ενωμένη πλέον Γερμανία, ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι κοινή παραδοχή επιφανών ιστορικών, πολιτικών και οικονομικών αναλυτών.

Ενας από τους σημαντικότερους εμπειρογνώμονες, που έχει υπολογίσει με ακρίβεια το ποσό στο οποίο ανέρχεται η συγκεκριμένη γερμανική οφειλή, είναι ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ιστορικός ερευνητής Δημοσθένης Κούκουνας. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» (14/2/2016) είχε αναφέρει ότι υπερβαίνει τα 500 δισ. ευρώ!

Ετι δε, ο κ. Κούκουνας είχε καταρρίψει πλήρως τη θεωρία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που υπολόγιζε το κατοχικό δάνειο σε περίπου 10 δισ. ευρώ, λέγοντας ότι «αγνοήθηκε ο βασικός όρος της σύναψης του κατοχικού δανείου, δηλαδή η τιμαριθμική ρήτρα. […] Εφόσον υπάρχει όρος τιμαριθμικής ρήτρας, που όχι μόνο τον αποδέχθηκαν τότε οι κατακτητές, αλλά τον επέβαλαν μάλιστα, ανατρέπονται άρδην όλοι οι παρατιθέμενοι αριθμοί λόγω του άκρατου υπερπληθωρισμού που υπήρχε επί Κατοχής».

Σε αντίθεση με τους σοβαρούς αναλυτές, την εθνική γραμμή αλλά και την ιστορική αλήθεια, έρχονται συνήθως μερικοί θλιβεροί οπισθοφύλακες του καθεστώτος Σημίτη, ομοτράπεζοι του Τσουκάτου, του Τσοχατζόπουλου και του Μαντέλη, που καλοπιάνουν τους Γερμανούς (προφανώς για να… αξιοποιηθούν), υπολογίζοντας το ύψος του κατοχικού δανείου σε περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Είναι αξιοθρήνητο για Ελληνες να υιοθετούν θέσεις πιο… προωθημένες κι από εκείνες του Βερολίνου με αντάλλαγμα μία καρέκλα. 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα