Οριστικό: Στις 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα ο Μπάρακ Ομπάμα

Ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Λευκό Οίκο αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την αμερικανική προεδρία, ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα​ στις 15 Νοεμβρίου για να συζητήσουν την προσφυγική κρίση και τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος θα φτάσει στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα επαναβεβαιώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να εισέλθει η ελληνική οικονομία στο μονοπάτι της σταθερότητας και της επανόδου στην ευημερία», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας. Όπως τονίζεται, ο Ομπάμα «θα κάνει την σαφή την εκτίμηση των ΗΠΑ για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Η επίσκεψη που πραγματοποιείται μία εβδομάδα μετά τις αμερικανικές εκλογές γίνεται στα πλαίσια της τελευταίας ευρωπαϊκής περιοδείας του Ομπάμα πριν παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον επόμενο ένοικό του.

Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε σχετικά: 

“Κατόπιν προσκλήσεως που του απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Μπαράκ Ομπάμα, θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2016”.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα