Κατάνυξη και εθνική ανάταση!

Τριήμεροι εορτασμοί για τον Αγ. Δημήτριο, το «Οχι» και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης!

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή θα τελεστεί σήμερα η πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Το «παρών» στη δοξολογία θα δώσουν και η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Παρασκευής στην εξέδρα των επισήμων αναμένεται να βρίσκονται τόσο ο κ. Παυλόπουλος όσο και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των ιερών ναών όλης της πόλης, ενώ οι φιλαρμονικές ορχήστρες θα διέλθουν τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

Στις 8.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο. Στις 10.00 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στη δημοτική κοινότητα Γέφυρας του Δήμου Χαλκηδόνος. Στις 11.00 θα τελεστεί η πανηγυρική δοξολογία για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της 28ης Οκτωβρίου. Στις 12.15 θα γίνουν τελετουργικό στον χώρο του Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων, επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης και εκπροσώπου της στρατιωτικής ηγεσίας, κατάθεση στεφάνων και ξενάγηση στους χώρους του μουσείου και στις 12.30 στεφανιοδρομία από το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη δημοτική κοινότητα Γέφυρας του Δήμου Χαλκηδόνας προς το Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και κατάθεση στεφάνων.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο, στις 11.00 το πρωί, με τη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή

Χιλιάδες πολίτες αναμένεται να δώσουν βροντερό «παρών» και φέτος στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και στη συνέχεια, στις 11.00, θα αρχίσει η μεγάλη παρέλαση.

Λαοθάλασσα για την Παναγία Επίσκεψη

«Πλημμύρισε» από πιστούς χθες ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Σε κλίμα κατάνυξης εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τη λιτάνευση της εικόνας του αγίου Δημητρίου, των λειψάνων του και της εικόνας της Παναγίας της Επισκέψεως.

Νωρίτερα τελέστηκε η αρχιερατική θεία λειτουργία από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο, ενώ το απόγευμα τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός. Στη λιτάνευση, εκτός από τον απλό κόσμο, συμμετείχαν και αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η πομπή της λιτάνευσης της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Επισκέψεως, των ιερών λειψάνων και της ιεράς εικόνας του αγίου Δημητρίου σχημάτισε χθες ουρά πολλών εκατοντάδων μέτρων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα με τον όρθρο και το πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ενώ στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί δοξολογία για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Αρ. Μάτιος

«Χάρη» από τον Παυλόπουλο σε τιμωρημένους

Οπως συμβαίνει κάθε χρόνο, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με απόφασή του απαλλάσσει όλους τους τιμωρημένους με πειθαρχικές ποινές αξιωματικούς, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των κλάδων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς επίσης και τους σπουδαστές των αντίστοιχων παραγωγικών σχολών, από την έκτιση του υπολοίπου των ποινών που τους έχουν επιβληθεί. Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ισχύει όπου είναι εφικτή η εφαρμογή της και άλλοι λόγοι δεν επιβάλλουν την έκτιση της ποινής. 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα